Sevnica

JUTRI
26°C
11°C
PON.
25°C
12°C
Oceni objavo

TEHNIŠKI DAN - IZDELAVA LUTK

Četrtošolci iz OŠ Sava Kladnika Sevnica so se na zadnjem tehniškem dnevu lotili izdelovanja lutk. K sodelovanju so povabili izkušeno lutkarico, gospo Snježano Pungerčič in njenega soproga Bernija Pungerčiča iz Boljšjega teatra, ki so ju predhodno že spoznali preko čudovitih lutkovnih predstav, ki so jih imeli priložnost videti tudi v šoli. S sodelavko Marjano Štojs jima je uspelo spretno popeljati okrog šestdeset učencev od načrtovanja in izdelave do pravilne uporabe ročne lutke.

Četrtkovemu kulturnemu dnevu je v petek, 26. 4. 2013, sledil tehniški dan, ki je pomenil nadaljevanje aktivnosti preteklih dni. Čakala nas je izdelava lutk.

Zjutraj smo se zbrali v svojih matičnih učilnicah, nato pa razdelili v skupine. S seboj smo prinesli raznovrstni material, s pomočjo katerega naj bi poskusili izdelati čim bolj zanimive in raznovrstne lutke. V veliki učilnici nas je pričakala lutkarica, gospa Snežka, ki nam je razložila postopek, kako se pravilno izdelajo lepe ročne lutke. Prinesla nam je osnove za lutke iz blaga v obliki človeka, ki so nam jih razdelile učiteljice. Zamislili smo si vsak svojo lutko, zavihali rokave ter hitro poiskali primeren material. Kmalu je bilo po mizah veliko različnih lutk. Ob koncu smo z izdelanimi lutkami zaigrali našo predstavo, za katero smo se pripravljali že v preteklih urah slovenščine. V predstavi je imel vsak svojo vlogo. Jaz sem bil pripovedovalec v 1. prizoru.

Tako je minil še en lep in pester dan. Lutke smo lahko odnesli domov za spomin.

 Aljaž Jazbinšek, 4. a

 

 

V petek, 26. 4. 2013, smo imeli četrtošolci tehniški dan.

K nam je prišla lutkarica Snežka. Pomagala nam je pri izdelavi ročnih lutk za našo predstavo KAKO JE SVINJSKI PASTIR POSTAL KRALJ. Vsak učenec si je naredil svojo lutko, s katero bo tudi nastopal. Zelo smo bili pridni in uspešni pri ustvarjanju. Z izdelavo lutk je bilo dosti dela. Učiteljice so nam pomagale pri lepljenju in izrezovanju oblek/oblekic. Jaz sem imela veliko dela s svojo lutko, ker je bila zaradi mnogih dodatkov precej zapletena. Po uspešno opravljenem delu smo zaigrali igrico, pri kateri nam je gospa Snežka pomagala pri drži lutk. Na koncu smo se zadovoljni vrnili v našo učilnico in se pogovorili o zanimivem dnevu.

Meni je bil ta tehniški dan zelo zelo všeč in upam, da bo še kakšen tak dan.

 

Tajda Župevc, 4. a

 

 

V petek, 26. 4. 2013, smo imeli učenci četrtih razredov tehniški dan. Izdelovali smo ročne lutke in se učili igrati z njimi.

Zjutraj nam je gospa Snežka, ki je lutkarica, razložila, kako bo potekal dan. Začeli smo z izdelovanjem lutk za pravljico Kako je svinjski pastir postal kralj. Jaz sem izdelovala lutko kraljice Amalije za 1. prizor.

Dobili smo osnovo za lutko, na katero smo prilepili oči, nos, usta, lase in obleko. Ker sem izdelovala kraljico, sem izdelala tudi krono.

Ko smo izdelali lutke, smo učenci 4. a odigrali prizore iz naše pravljice. Igrati z lutkami mi je bilo všeč, a sem ugotovila, da ni tako lahko.

Tehniški dan mi je bil všeč, ker smo izdelovali lutke. Ker sem se naučila izdelovati lutke, bom morda kakšno izdelala tudi sama doma.

 

Nika Dobovšek, 4. a

Oglejte si tudi