Sevnica

JUTRI
24°C
13°C
SOB.
27°C
10°C
Oceni objavo

Sopotniki v skoraj ustaljenih tirnicah

Skladno s sproščanjem splošnih varnostnih ukrepov za zajezitev epidemije in glede na pozitivno epidemiološko sliko smo v Zavodu Sopotniki umaknili večino omejitev, ki so veljale od ponovnega zagona storitve v sredini maja. Od 11. junija pa še vedno veljajo nekateri varnostni ukrepi, ki se jih morajo uporabniki in prostovoljci držati ter razlikujejo storitev od take, kot smo jo poznali pred izbruhom novega koronavirusa. 

 

Brezplačna storitev za starejše je ponovno na voljo 5 dni v tednu, od ponedeljka do petka. Delovni čas enote je zdaj od 7. do 15. ure. 

 

V Zavodu Sopotniki se zavedamo nevarnosti ponovnega izbruha epidemije in ker so naši uporabniki najranljivejša skupina obolelih, nekateri preventivni ukrepi zaščite veljajo še naprej. Pri izvedbi naše storitve je obvezna ustrezna uporaba zaščitnih mask in razkužila uporabnikov in prostovoljcev. Še vedno velja, da uporabnike vozimo posamično, to je po enega v vozilu. 

Vozilo je pregrajeno s pleksi steklom med uporabnikom in voznikom, telesni stik med njima je odsvetovan. Spremstva uporabnikom v bolnišnice in zdravstvene ustanove še vedno ne nudimo. 

 

Razveseljiva novica za naše uporabnike je, da jih Sopotniki spet peljemo v trgovine na samostojno nakupovanje, prav tako so spet omogočeni prevozi na banko in pošto. Podrobnejše informacije kam vse lahko peljemo, dobite pri koordinatorki enote Sevnica na telefonski številki 031 33 81 87 v delovnem času enote. 

 

Našim uporabnikom in prostovoljcem se zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost v tem začetnem obdobju ponovnega zagona storitve.  Z upoštevanjem ukrepov in lastno previdnostjo poskrbimo za svoje zdravje in zdravje ljudi okrog nas. Zadnje je v Zavodu Sopotniki od vedno in v trenutnem delovanju prav tako na prvem mestu. 

 

Že večkrat je bil v preteklosti poudarjen pomen prostovoljcev v Zavodu Sopotniku. Naša storitev ne bi bila mogoča brez njih. Zato vse srčne ljudi, ki imajo čas in radi pomagajo starejšim posameznikom, lokalnemu okolju in družbi, vabimo, da se pridružijo naši ekipi sevniških prostovoljcev. Podarite nekaj svojega prostega časa, v zameno pa pridobite bogastvo lepih trenutkov. 

 

Storitev Sopotniki se v občini Sevnica izvaja v sodelovanju med Zavodom Sopotniki, Občino Sevnico in KŠTM Sevnica. 

 

 

 


Oglejte si tudi