Sevnica

JUTRI
22°C
10°C
ČET.
21°C
13°C
Oceni objavo

101. rojstni dan gospe Urške Koritnik

V Domu upokojencev Sevnica smo imeli v mesecu oktobru razlog za svečano praznovanje.

Dne 18. oktobra je minilo 101. leto od rojstva stanovalke doma Urške Koritnik, ki se je leta 1912 rodila v Jelovcu  - v sevniški občini. Gospa Urška, ali kot ji stanovalci pravijo » naša Urška«, od leta 2004 jesen svojega življenja preživlja v DU Sevnica. S svojo vedrino in pozitivno naravnanostjo je vzpodbuda za marsikoga, zato smo se vsi zelo veselili njenega visokega jubileja, ki ga je v krogu najbližjih sostanovalcev  in njene dobre prijateljice Milene Železnik praznovala 18. oktobra. Vse je ta dan presenetila s petjem pesmi »Oj, mladost ti moja…«

V torek 22. oktobra pa je ob čestitkah predstavnikov lokalnega okolja, RK in delavcev ter stanovalcev DU Sevnica zarezala v svečano torto z eno svečko. Povedala je, da je ponovno stara eno leto. Najbolj se je razveselila obiska skupine otrok iz sevniškega vrtca, ki so se pridružili praznovanju in ji s pesmijo izrekli čestitko ter ji obljubili, da jo bodo še obiskali.

1/2


Ob »naši Urški« se vsi učimo, da veselje ohranja mlado srce in obraz, zato ji vsi želimo vse lepo in ji še enkrat čestitamo.

 

 

                                                                                                                                                 Socialna delavka : Cveta Zupan

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi