Sevnica

DANES
21°C
9°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Čudežni december 2015 v SEVNICI

 

December v Sevnici je in bo prazničen ter zanimiv. Peter program vabi staro in mlado, da preživijo lepe praznične dni na prijetnih dogodkih. Za koordinacijo in izvedbo programov ter dogodkov  tudi tokrat skrbi KŠTM Sevnica.

V ponedeljek, 30.11. je potekala praznična peka sladic v Zabukovju, delavnica na kateri so se pripravile sladice za tradicionalni pohod z lučko na grad, ki bo potekal 4.12. s startom na Glavnem trgu ob17. uri.
Na gradu kulturni program, topli napitki n sladice.  Sledil bo slovesen prižig luči na gradu in v mestu Sevnica.

V soboto, 5.12. dopoldne bo na prizorišču kmečke tržnice potekala praznična tržnica unikatnih izdelkov, obogatena z igrami in delavnicami za  otroke ter brezplačnimi palačinkami.

V četrtek, 10.12. ob 16.30 vabljeni na čarobni obisk gradu Sevnica, animiran ogled gradu s presenečenji v čudovitem ambientu praznično okrašenega gradu.

V soboto, 19.12.  dopoldne bo potekla božična tržnica z obiskom božička, nagradnimi igrami ter žrebanjem nagradne kartice veselja, kjer v žrebu sodelujejo vsi obiskovalci katerekoli turistične točke občine Sevnica.

1/4




Na zadnji dan leta bo ob 17. uri silvestrovanje  za najmlajše   z  družinskim gledališčem Kolenc in predstavo Škratka na delu  in prihodom  Dedka Mraza.

Za odrasle pa silvestrovanje na prostem z ansamblom Dori od 22 – 3 ure zjutraj.

Vabljeni na prireditve in dogodke v Sevnici, kot tudi na ogled čudovite okrasitve sevniškega gradu.

http://www.mojaobcina.si/sevnica/novice/obvestila/dogodki/cudezni-december-2015-v-sevnici.html

Alenka Kozorog,  KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi