Sevnica

DANES
20°C
13°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Izzivi podeželja

Izzivi podeželja

 

Od začetka februarja do sredine maja je v Osnovni šoli Krmelj potekal program Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Izzivi podeželja v okviru projekta Dvig ravni pismenosti, ki je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Program je izvajal Center za izobraževanje in kulturo Trebnje (CIK Trebnje) v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Območna služba Sevnica. Obsegal je 120 ur, vključenih pa je bilo 12 udeleženk, in sicer iz Krmelja, Šentjanža, Tržišča in Sevnice. Potekal je pod vodstvom mentoric Kristine Jerič in Ivanke Rupret, ki sta se izkazali kot izredno strokovni in prizadevni mentorici.

Izobraževanje je obsegalo več različnih tematskih področij od spoznavanja samega sebe, uporabne slovenščine, spoznavanja osnov angleškega jezika s poudarkom na izrazoslovju na podeželju, veščin trženja in komuniciranja, pisanja europass življenjepisa, spoznavanja osnov dela z računalnikom, iskanje informacij na internetu, zdrav življenjski slog in zdrava prehrana, ustvarjanja – kvačkanje in izdelava darilne embalaže ter mnogo drugih vsakdanje uporabnih stvari.

Kljub natrpanemu programu smo si udeleženke in mentorici vedno privoščile kratek odmor s kavico in prijetnim klepetom, ta pa je bil skoraj vedno popestren z izvrstnimi slaščicami soudeleženke Sonje, ki je prava pekovska mojstrica.

1/7

Kvačkanje

izdelovanje velikonočnih izdelkov

izdelki

izdelki

po 5 urnem predavanju še krajši zaključek

zaključek

skupinska

To izobraževanje nam je veliko doprineslo k izgradnji pozitivne samopodobe, krepitvi samozavesti in spoznanju, da zmoremo in znamo še veliko več. Tovrstna izobraževanja so zelo poučna in koristna, zato bi jih priporočale še več in vsakomur. Me bomo naše skupno učenje in druženje zagotovo pogrešale.

Za udeleženke programa Izzivi podeželja-Irena Orač Kranjc

 

 

Foto: Utrinek z delavnice Izzivi podeželja

 

Oglejte si tudi