Sevnica

JUTRI
14°C
11°C
SOB.
22°C
10°C
Oceni objavo

Evropske institucije približali sevniški mladini

V ponedeljek, 29. aprila, je v Mladinskem centru Sevnica potekal dogodek EU: tu in zdaj. Z organizacijo dogodka se je KŠTM Sevnica pridružil Evropskemu tednu mladih, ki ima letos naslov Demokracija in jaz.

Namen sevniškega dogodka je bil mladim v lokalnem okolju približati Evropsko unijo in njene temeljne institucije odločanja na inovativen in zabaven način. Prav tako je bil dogodek s podporo kampanje Tokrat grem volit naravnan v spodbujanje k udeležbi na evropskih volitvah.

Interaktivno izobraževanje o Evropski uniji, njenih ključnih institucijah in postopku sprejemanja odločitev, s katerim se je dogodek začel, se je nadaljevalo v skupinskem preizkusu igranja vlog pomembnih evropskih institucij in pozneje popestrilo z obiskom Hiše Evropske unije v Ljubljani. Udeleženci in udeleženke so utrdili svoje znanje in ga z uporabo multimedijskih postaj tudi razširili. Temu sta sledila še nagradni sprehod po Ljubljanskem gradu, ki je turistično zanimiva točka za obiskovalce in obiskovalke z vsega sveta, in pot nazaj v Sevnico.

Uvodni pozdrav direktorice KŠTM Sevnica Mojce Pernovšek je bil naravnan predvsem v izpostavitev pomena tovrstnih dogodkov za sevniško okolje in mlade. Med dogodkom se je pokazalo, da mladi udeleženci in udeleženke razmišljajo zunaj okvirjev možnosti konvencionalne politične participacije in imajo ideje o tem, kako bi lahko svojevrstno pripomogli k družbi, kar je za dogodek najpomembnejše. Evropska vprašanja so zanje pomembna, razvila se je konstruktivna razprava, izkazano je bilo tudi tehtno zanimanje za iskanje najustreznejše poti sodelovanja pri odločanju.

1/4




Barbara Zagorc,
KŠTM Sevnica

Povezave

Facebook
Instagram

Oglejte si tudi