Sevnica

DANES
20°C
13°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Ureditev ekološkega otoka na Telčah

Letos smo se člani KŠD Telče in krajani s pomočjo participativnega proračuna  trudili za ureditev ekološkega otoka na Telčah.

Ekološki otok je bil pogosto najbolj kritična točka v našem okolju. Glede na to, da leži na stičišču več cest in je vsakomur blizu, se tam nabere veliko odpadkov. Marsikdaj leži okrog tudi veliko predmetov, ki spadajo na kosovni odpad. Za živali pa so zelo privlačni odpadki hrane, ki jih ponoči raznesejo v vse smeri. 

 Zato smo se odločili in z ograditvijo otoka preprečili raznašanje odpadkov, kar bo sicer pomagalo, če bodo odpadki znotraj ograje in ograja zaprta. Vendar pa je bistvenega pomena, da se uporabniki začnemo zavedati, da je ekološki otok namenjen le za določene vrste odpadkov, vse preostalo, kar nas doma ovira, pa lahko odpeljemo v zbirni center v Sevnici. 

Z dodatnim kontejnerjem za embalažo in ograjo okoli otoka bo tudi  urejenost nekoliko boljša. Seveda pa pozivamo vse  uporabnike, da dosledno ravnajo po navodilih Komunale glede na odpadke. Na ekološki otok ne spadajo gospodinjski aparati, vzmetnice, oblačila, stara posoda, polomljene omare in še marsikaj, kar smo lahko v preteklosti opazili na njem.

1/5





S fotografij je razvidno, kako je bilo tam nekoč. Upamo, da bo sedanja ureditev pripomogla k lepšemu okolju in zadovoljstvu vseh nas. 

Hvala vsem, ki znate poskrbeti za okolje in vam ni vseeno, v kakšnem okolju živimo.

Vir: KŠD Telče

Oglejte si tudi