Šentilj

JUTRI
22°C
10°C
ČET.
19°C
12°C
Oceni objavo

Poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti ranljivih udeležencev v cestnem prometu

V času od 11. do 30. novembra 2014 se bodo na območju PP Šentilj izvajali poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti ranljivih udeležencev v cestnem prometu.

V času izvajanja poostrenih aktivnosti od 10. 11. do 30. 11. 2014 bo vodstvo PP Šentilj med rednim delom zagotovilo intenziviranje aktivnosti na področju problematike ranljivih udeležencev pešci - kolesarji, predvsem:

-     v nadzore bomo vključili vsa razpoložljiva tehnična sredstva (civilna vozila, radarje, alkoteste, itd.), ki bodo optimalno izkoriščena;

-     z ustreznimi oblikami dela bomo izvajali učinkovite ukrepe zoper voznike, ki ogrožajo pešce in pešce, ki kršijo cestno prometne predpise [nadzor v civilnih vozilih na kritičnih odsekih cest, dokumentiranje kršitev z videokamerami, fotoaparati, izvajanje kratkih »ad hoc« poostrenih nadzorov v časih in na lokacijah, kjer problematika pešcev izstopa, odrejanje preizkusov alkoholiziranosti kršiteljem, idr.];

-     policisti ne smejo biti indiferentni do ostalih kršitev cestno-prometnih predpisov oziroma kršitev ostalih predpisov in morajo tudi v takšnih primerih zoper kršitelje izvajati predpisane ukrepe oziroma izvajati celovite policijske postopke.

 

Pri ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil (v kolikor bi glede na vremenske razmere še prisotna problematika), bo pozornost namenjena ugotavljanju kršitev:

-     prekoračitev hitrosti,

-     nepravilnega prehitevanja,

-     nepravilne strani in smeri vožnje,

-     neuporabe zaščitnih čelad,

-     tehnične brezhibnosti vozil (tudi zvite reg. tablice in predelave),

-     pravice voziti enosledno motorno vozilo,  

-     vožnje pod vplivom alkohola in mamil (obvezen preizkus alkoholiziranosti), 

-     izsiljevanje prednosti v križiščih in vožnja v rdečo luč idr.

  

a) V času izvajanja aktivnosti, to je med 11. in 30. 11. 2014, bomo povečali nadzor cestnega prometa s področja ranljivih kategorij udeležencev cestnega prometa med rednim delom,

 b) v času med 20. in 27. 11. 2014, bomo izvajali poostrene aktivnosti s področja ranljivih kategorij udeležencev cestnega promet skupaj s policisti PPP Maribor. Aktivnosti bomo prilagajali dnevni problematiki, ki je odvisna od vremenskih razmer.

 c) v izvajanje aktivnosti bomo vključili lokalne medije občine Šentilj.

 

Policisti v poostrenih nadzorih so oblečeni v dnevni komplet uniforme z odsevnimi brezrokavniki.

 


Oglejte si tudi