DANES
19°C
14°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

Obvestilo o uvedbi e-računov

S 1. januarjem Občina Šempeter-Vrtojba skladno z novelo Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (ZOPSPU-A) račune in spremljajoče dokumente sprejema izključno v elektronski obliki (e-računi). To pomeni, da bodo morale pravne in fizične osebe, ki proračunskim uporabnikom za dobavljeno blago, izvedene storitve ali izvedene gradnje od 1. januarja 2015 posredovati svoje račune ne več v fizični obliki, ampak v elektronski, kot e-račune. Le-ti morajo biti podpisani z elektronskim podpisom in izdani v obliki e-Sloga, ki je enotna standardizirana oblika e-računa.

 

E-račune bo možno posredovati prek:

  • bank, vključenih v medbančno izmenjavo e-računov (pri svoji banki preverite ali to storitev nudi),
  • preko ponudnikov procesne obdelave podatkov s katerimi ima Uprava Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju UJP) sklenjene pogodbe o izmenjavi e-računov in jih najdete na povezavi http://www.ujp.gov.si/dokumenti/dokument.asp?id=258,
  • preko spletnega portala UJP e-račun, ki je namenjen izdajateljem, ki preko svoje banke ali procesorja ne morejo posredovati e-računov proračunskim uporabnikom ali ne razpolagajo s tehnično podporo za pripravo e-računov (omogočeno bo izdajanje do 5 računov na mesec).

 

V primeru, da od 1. januarja 2015 račun ne bo poslan v predpisani obliki in na zgoraj opisan način, bo zavrnjen. Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani UJP (http://www.ujp.gov.si/), za tehnično in vsebinsko podporo pa se lahko obrnete na: podpora.ujpnet@ujp.gov.si ali na telefonski številki 05 33 86 304.


Oglejte si tudi