JUTRI
24°C
11°C
NED.
25°C
12°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za izvedbo del v okviru projekta »T.I.P. – Čezmejna integrirana platforma« SKLOP 1

V ponedeljek, 7. aprila 2014, sta v Coroninijevem dvorcu župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, in direktor Cestnega podjetja, družbe za vzdrževanje in gradnjo cest iz Nove Gorice, Kristjan Mugerli, podpisala pogodbo za izvedbo gradbeno obrtniških del za prizidek ob vratarnici kamionskega terminala na MMP Vrtojba.

 

Občina Šempeter-Vrtojba je v postopku javnega naročanja razpisala izvedbo del  za dva sklopa. Za sklop 2, ki obsega izvedbo video nadzora, obvestilnih tabel in parkirnega sistema (kontrolo dostopa), ni izbrala nobenega ponudnika in bo ponovila naročilo v aprilu. S sistemom video nadzora se bo nadziralo območje parkirišča in vstopa in izstopa z območja parkirišča. Sistem signalizacije bo služil za lažji pretok vozil, učinkovitejšo uporabo parkirišč in posredovanje drugih obvestil.

 

Naložba se bo izvajala v okviru projekta T.I.P. – Čezmejna integrirana platforma, ki je sofinanciran v okviru 2. javnega razpisa Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007–2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Vrednost investicije za sklop 1 z davkom znaša 91.465,90 EUR za katero bo občina prejela 95 % nepovratnih sredstev (ESRR 85 %, nacionalno sofinanciranje 10 %). Začetek gradbenih del je predviden v aprilu, zaključek pa v juniju 2014 in zajema izgradnjo prizidka ob vratarnici kamionskega terminala na MMP Vrtojba.

 

Investitor, Občina Šempeter-Vrtojba, namerava urediti in sanirati ter s prizidavo povečati kapacitete obstoječe vratarnice na Mejnem prehodu Vrtojba. Prostori obstoječe vratarnice z izjemo čajne kuhinje, kjer je predvidena povezava z novim objektom, se ohranijo in v manjšem obsegu sanirajo. V novo prizidanem objektu so predvideni prostori za:

1/2


  • jedilnico (za cca. 10 oseb) z manjšo čajno kuhinjo, kjer vozniki tovornjakov lahko zaužijejo obrok,
  • pralno-sušilni stroj, ter
  • tehnični prostor za pripravo tople vode in ogrevanja objekta (tudi obstoječega, ki je sedaj priklopljen na vročevod iz objekta na drugi strani ceste).

Novi objekt bo nepravilne oblike, takšen, da bo iz jedilnice omogočen dober pregled na parkirišče za kamione, hkrati pa bo zagotavljal kar najboljše možne pogoje osvetlitve prostora z Z, JZ smeri (na jugu je namreč servisna cesta, katere frekvenca prometa ni majhna) ter z velikim oknom na zahodni fasadi ponuja lep pogled na zelenje v parku.

Oglejte si tudi