Oceni objavo

Odobren projekt v okviru Programa INTERREG V-A Slovenija-Italija 2014–2020

Čezmejno sodelovanje je na več ravneh zelo pomembno, zato je občina v okviru razpisa pripravila dva projektna predloga v vlogi vodilnega partnerja. Med 160 projektnimi predlogi, ki so prispeli na javni razpis v okviru Programa INTERREG V-A Slovenija-Italija 2014–2020, je bil uspešen tudi naš projekt z akronimom LIGHTINGSOLUTIONS. Na drugi prednostni osi »Spodbujanje izvajanja strategij in akcijskih načrtov za spodbujanje energetske učinkovitosti in krepitev ozemeljskih zmogljivosti za skupno načrtovanje nizkoogljične mobilnosti« so našemu projektu ocenjevalci dodelili kar 114 od 116 skupnih točk.

Odobren projekt »Inovativne rešitve za energetsko učinkovito razsvetljavo javnih stavb« z akronimom LIGHTINGSOLUTIONS sodi na področje spodbujanja energetske učinkovitosti ter zmanjševanja porabe energije na čezmejnem območju. Pri izvedbi projekta bo Občina Šempeter-Vrtojba kot vodilni partner sodelovala skupaj s projektnimi partnerji na slovenski strani: Goriška lokalna energetska agencija GOLEA, Občina Tolmin, ter s partnerji na italijanski strani: Občina Doberdob, Občina Medeja in Svet slovenskih organizacij.

Skupna vrednost odobrenega projekta je 1.251.573,92 EUR, projekt se iz Evropskega sklada za regionalni razvoj sofinancira v višini 85% skupne vrednosti, kar znaša 1.063.837,83 EUR. 


Projekt predvideva aktivnosti kot so izobraževanja in promocije na področju zmanjševanja porabe energije ter izvedba konkretnih ukrepov sanacije notranje razsvetljave v posameznih občinah tako na slovenski kot italijanski strani. Poleg energetske učinkovitosti, se pri tem izpostavlja tudi vpliv, ki ga ima kakovostna razsvetljava na dobro počutje uporabnikov prostorov.

Več o odobrenih projektih na uradni spletni strani programa: https://www.ita-slo.eu/sl/vse-novice/news/odobritev-prednostnih-lestvic-standardnih-projektnih-predlogov-na-razpisih-%C5%A1t-12016.

Oglejte si tudi