DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Eko sklad z novimi finančnimi spodbudami

Zadnji delovni dan minulega leta je Eko sklad objavil dva nova javna poziva: za nepovratne finančne spodbude za vgradnjo sončnih elektrarn za samooskrbo in za skupne naložbe ogrevanja v stavbah s tri ali več deli.

1. Javni poziv, ki spodbuja nameščanje samooskrbnih sončnih elektrarn, namenja 10 milijonov evrov nepovratnih sredstev za izvedene naložbe vgradnje naprav tako za individualno, kot za skupnostno samooskrbo gospodinjskih in malih poslovnih odjemalcev s »sončno« elektriko. Spodbuda je prvič dodeljena tudi za naprave za samooskrbo z električno energijo z baterijskim hranilnikom energije.

Povezava do objave javnega poziva: JAVNI POZIV 104SUB-SO22 Nepovratne finančne spodbude/pomoči za naprave za samooskrbo z električno energijo in za naprave za samooskrbo z električno energijo z baterijskim hranilnikom električne energije

2. Preko javnega poziva za spodbude skupnih naložb v starejših stavbah s tremi ali več posameznimi deli je mogoče pridobiti 20 % upravičenih stroškov naložbe skupnega solarnega ogrevalnega sistema, ali kotla na lesno biomaso, ali ogrevalne toplotne črpalke, ali za zamenjavo/novo vgradnjo toplotne postaje za priklop na sistem daljinskega ogrevanja.

Povezava do objave javnega poziva: JAVNI POZIV 103SUB-SOG22 Nepovratne finančne spodbude za skupne naložbe ogrevanja starejših stavb s tremi ali več posameznimi deli

Spremenjen pa je tudi javni poziv za nepovratne finančne spodbude pravnim osebam za električna vozila, ki med upravičence po novem šteje tudi pravne osebe, ki niso zavezanci za DDV. 

Oglejte si tudi