JUTRI
22°C
4°C
PON.
24°C
5°C
Oceni objavo

Vid Jamnik & Eddie Luis’ Jazz Passengers

KMKC Kompleks Ravne na Koroškem je po dolgem času gostil na odru našega najboljšega mladega vibrafonista Vida Jamnika. Vibrafonista, ki s svojim delom pušča sledi tudi daleč izven meja Slovenije in vsekakor spada med najbolj talentirane mlade glasbenike v tem delu Evrope. V svoji mladi karieri je sodeloval že s številnimi zvenečimi imeni jazza. Ima diplomo Deželnega konservatorija za glasbo v Celovcu ter trenutno študira na priznani šoli Berklee College of Music v Bostonu.

 

Koncert je bil resnična poslastica za ljubitelje swinga, s programom, posvečenim enemu največjih vibrafonistov vseh časov - Lionelu Hamptonu in njegovemu sodobniku Bennyu Goodmanu.  

 

Narodno zelo mešana zasedba je prvič skupaj koncertirala leta 2013. Navdušujoč odziv občinstva jih je prepričal, da je s projektom vredno nadaljevati tudi v prihodnje. Koncert na Ravnah je del njihove zimske turneje, skok na Ravne pa je za Vida Jamnika priložnost, da izjemne glasbenike predstavi tudi domačemu občinstvu.

1/7







 

5. koncert Jazz abonmaja pod naslovom Vid Jamnik & Eddie Luis’ Jazz Passengers - You’ve got that swing je tako na odru gostil mešano zasedbo vrhunskih glasbenikov: vibrafonista Vida Jamnika, Eddie Luisa, ki je žarel na kontrabasu, klarinet je igral Miloš Milojević, klavir Matyas Bartha, bobne pa Oleg Markov. 

Oglejte si tudi