DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Predavanje o športni prehrani

Zveza športnih društev in Mladinski svet Ravne na Koroškem  sta za športnike, rekreativce, strokovne delavce v športu in vse, ki jih zanima zdrav način prehranjevanja, organizirala predavanje o športni prehrani.

 

Predavanje je potekalo v Kulturnem centru Ravne. Predavateljico doc. dr. Nado Rotovnik Kozjek je v uvodu pozdravil Miran Klančnik, predsednik Zveze športnih društev Raven. 

 

Doc. dr. Nada Rotovnik Kozjek je zdravnica, športnica, strokovnjakinja s področja športne in klinične prehrane in avtorica številnih strokovnih člankov. Doktorica znanosti, specialistka anesteziologije, intenzivne in perioperativne medicine ter terapije bolečine, predavateljica o klinični prehrani, avtorica več strokovnih publikacij, ustanoviteljica in vodja Enote za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu in predsednica slovenskega ter članica evropskega in ameriškega združenja za klinično prehrano je trdno prepričana, da je hrana lahko tudi zdravilo in da je mogoče doseči optimalne pogoje zdravljenja le pri prehransko ustrezno podprtem bolniku. Doc. dr. Nada Rotovnik Kozjek opozarja tudi, da se pri nas še vse premalo zavedamo, da sodi ustrezna prehrambna podpora med osnovne pravice bolnikov.

1/12












Oglejte si tudi