DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C

Poklicni gasilci v Sloveniji še tudi v zadnjih petih letih pred upokojitvijo podvrženi izobraževanju in psihofizičnim obremenitvam

Klara Cofl, zaposlena v Koroškem gasilskem zavodu Ravne na Koroškem,  opravlja dela in naloge poslovne sekretarke in še vrsto drugih preventivnih in tudi operativnih del. Lahko bi rekli deklica za vse.

Te dni se je izkazala, saj je kljub veliki obremenitvi v službi, dokazala, da ima veliko energije in da se z voljo veliko doseže. V torek 15.12.2015 je magistrirala na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju na temo z naslovom »Managment znanja pri poklicnih gasilcih pred upokojitvijo«.

Z analizo poklicnih gasilcev je dokazala, da so poklicni gasilci v Sloveniji še tudi v zadnjih petih letih pred upokojitvijo podvrženi izobraževanju in psihofizičnim obremenitvam, ravno v takšni meri, kot njihovi mlajši kolegi.

V projektu naloge so v anketah sodelovali vsi predstojniki gasilsko reševalnih zavodov Slovenije, teh je trinajst, ter dvainštirideset gasilcev od obravnavanih enainsedemdeset.

Klari se zahvaljujemo za doprinos k raziskovanju o delu poklicnih gasilcev in ji čestitamo za doseženo izobrazbo.


Oglejte si tudi