DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Slovesnost ob predaji sredstev

V Koroškem medgeneracijskem centru je potekala slovesnost s predajo bona Zavarovalnice Triglav v okviru novoletne preventivne akcije 'Za boljši jutri'.

 

Občina Ravne na Koroškem se je za pomoč pri nakupu avtomatskega defibrilatorja (AED) obrnila na Zavarovalnico Triglav, ki ob zaključku leta del finančnih sredstev, ki jih namenja za poslovna novoletna darila, razdeli po vsej Sloveniji in s tem podpira več kot 30 preventivnih projektov.

 

Med letošnjimi izbranimi projekti je tudi financiranje nakupa avtomatskega defibrilatorja za Občino Ravne na Koroškem v višini 1.000 EUR, ki bo nameščen na lokaciji Zelen Brega oziroma v Krajevni skupnosti Strojnska Reka.

 

Takšna pridobitev je za našo občino in Mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev izredno pomembna, kar so ob prevzemu bona povedali ravenski župan dr. Tomaž Rožen, vodja Mreže javno dostopnih defibrilatorjev Peter Kordež iz Zdravstveno reševalnega centra Koroške ter  Ivan Žagar, predsednik Društva srčnih bolnikov Koronarnega kluba Mežiške doline.

 

Vrednostni bon je predala direktorica Zavarovalnice Triglav OE Slovenj Gradec, Tonja Vinkl, ki je povedala: »Zavarovalnica Triglav, d.d., je družbeno odgovorno podjetje, ki se dobro zaveda, kako pomembno in tudi potrebno je vlagati in vračati nazaj v okolje, v katerem deluje. Ker je december mesec topline, lepih misli in dobrih dejanj, je Zavarovalnica Triglav, d.d., že v lanskem letu sprejela odločitev, da del sredstev za novoletna poslovna darila nameni novoletnim preventivnim projektom v lokalnih skupnostih po celotni Sloveniji. Eno izmed naših glavnih poslanstev je namreč ustvarjanje varnejše prihodnosti.

Lani smo tako podprli 22 preventivnih projektov, od tega štiri na Koroškem:

  • Vrtec Ravne na Koroškem: ureditev zunanjega otroškega igrišča
  • Vrtec Ribnica na Pohorju: ureditev igrišča
  • 1. Osnovna Šola Slovenj Gradec: nakup novih zaščitnih blazin pri pouku športne vzgoje
  • Komunala Mežica: pomoč pri projektu Varna pot v šolo
1/23























Tudi letos sodelujemo pri 30 preventivnih projektih, od  katerih so trije na območju Koroške:

  • V sodelovanju z Občino Radlje ob Dravi smo pomagali pri nakupu defibrilatorja, ki bo nameščen v Vuhredu.
  • Gasilskemu društvu Šmartno pri Slovenj Gradcu smo omogočili nakup dodatne preventivne opreme.

Zadnji naš letošnji preventivni projekt na Koroškem pa se zaključuje danes in v veselje mi je, da lahko tudi Občini Ravne na Koroškem izročimo bon v vrednosti 1,000 EUR in tako pomagamo pri nakupu defibrilatorja. In če bomo s to gesto pomagali rešiti vsaj eno življenje, je naš namen več kot dosežen.«

 

Program je z glasbo obogatila učenka Glasbene šole Ravne Ana Zoja Dobnik, ki je ob tej slovesnosti zaigrala na harmoniko.

 

Oglejte si tudi