DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Prvi festival narodno-zabavne glasbe Guštanj 2017

Festival GUŠTANJ 2017 je čisto svež festival, katerega namen je ohranjati in spodbujati slovensko tradicijo narodno-zabavne glasbe, jo spoštovati in graditi! Ansambli so tako dobili priložnost, da so se predstavili koroškemu občinstvu kot tudi širše, skupaj pa je bil pričaran en prav lep večer v duhu spoštovanja naše tradicije.

 

Na prvem festivalu narodno-zabavne glasbe Guštanj 2017, ki je potekal pred idiličnim grajskim parkom v Ravnah na Koroškem se je predstavilo devet ansamblov: Lenarti, Boršt, Frajerke, Ziheraši, Navihani muzikanti, Vražji muzikanti, Frajerji, Žarek in Tim kvintet. (Več o posameznem ansamblu najdete na spletni strani organizatorja www.gustanj.si.)

 

Zbrane je pozdravil in nagovoril župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Aleš Logar.

 

Podeljene so bile nagrade po izboru strokovne komisije, ki so jo sestavljali: Marijana Mlinar, Franc Šegovc, Klemen Rošer, Jani Repnik in Janez Dolinar.

 

Nagrado Guštanj 2017 so prijeli:
1. mesto: Vražji muzikanti
2. mesto: Frajerke
3. mesto: Ansambel Boršt

 

Podeljena je bila nagrada občinstva, ki jo je prejel ansambel Ziheraši.


Nagrada za najboljšo melodijo je šla v roke Frajerk (avtorica: Eva Šolinc).

1/91




























































































Nagrado za najboljše besedilo pa so si prislužili Navihani muzikanti (avtor: Jože Galič).

 

Program je povezovala Darja Verhovnik.  Nagrade so podelili župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Aleš Logar, Franc Šegovec, vodja prireditve Tadej Breznik in Narodnjakovo dekle 2017 Nika Strašek.

???? Nagrada občinstva: Ziheraši.
???? Najboljša melodija: Frajerke (avtorica: Eva Šolinc).
???? Najboljše besedilo: Navihani muzikanti (avtor: Jože Galič).

Čestitke vsem

 

Po festivalu je pod šotorom sledila zabava z Ansamblom Franca Miheliča.

Oglejte si tudi