JUTRI
22°C
4°C
NED.
21°C
7°C
Oceni objavo

Novinarska konferenca Koroškega medgeneracijskega centra

V prostorih Koroškega medgeneracijskega centra na Ravnah na Koroškem je potekala novinarska konferenca, namenjena tako medijem kot tudi širši publiki.

 

Osrednja tema pogovora je bila predstavitev delovanja Koroškega medgeneracijskega centra in hkrati tudi predstavitev medgeneracijskega središča, ki deluje zelo aktivno vse od uradne otvoritve 20. maja 2014.

 

Ustanoviteljica, pobudnica in nosilka projekta je Občina Ravne na Koroškem, center pa je nastajal v okviru projekta »Starosti prijazna občina«. Poleg ravenske občine sta ustanovitelja še Koroški dom starostnikov Črneče in Društvo upokojencev Ravne na Koroškem.

 

Koroški medgeneracijski center je že postal središče, kjer potekajo raznolike dejavnosti,  v katerih se pletejo medsebojne vezi vseh generacij. Ponuja možnost novih povezav in novih socialnih mrež med vsemi generacijami na osebni ravni in med različnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami.

 

Center je prostor za druženje, pogovor, prijateljevanje, učenje, delo, medsebojno pomoč in samopomoč, medgeneracijsko spoznavanje in sodelovanje, vzgojo za dobre odnose, svetovanje, informiranje, zabavo in sprostitev.

 

Odprt je za vse, ki želijo, zmorejo in hočejo s povezovanjem in sodelovanjem soustvarjati prijazno skupnost za ljudi vseh starosti. Dejavnosti so zasnovane na potrebah, interesih in željah sodelujočih. Koroški medgeneracijski center  je torej odziv tega, kar ljudje na Ravnah potrebujejo, si želijo in kjer je dragocena tako pomoč kot družba.

 

Aktivnosti krajevnega medgeneracijskega centra:

-       rekreativne (vodena vadba, sprehodi, pohodi …),

-       prostočasne (glasbene skupine, kulinarika, ustvarjalnice, skupine za samopomoč …),

1/11











-       izobraževalne(tečaji - nemščina, računalništvo, predavanja, delavnice, učna pomoč, svetovalnice …),

-       organizacija kulturnih in zabavnih prireditev, sprejemi, obiski sorodnih organizacij …

-       inovativne aktivnosti (zajtrk na ulici, blagovne menjave, koristno delo …)

 

Delovanje in aktivnosti sta predstavili strokovna vodja centra Marjana Kamnik in Urška Pajenk, ki koordinira delovanje v centru. O pomenu in inovativnosti delovanja sta spregovorila župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter podpredsednik Društva Koroški medgeneracijski center  Srečko Mlačnik. Ogledali smo si tudi film o delovanju KMC skozi čas dveh let ter prisluhnili predstavnici ministrstva Tatjani Arnšek, univ. dipl. psih., spec. psih., klin. svet., Inšpektorat RS za delo, socialna inšpekcija.

Oglejte si tudi