DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Kadeti OK Fužinar prepričljivo do dveh zmag

Kadeti OK Fužinar Sij Metal Ravne so nastopili na prvem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v A ligo. Turnir je potekal v Mislinji. V prvi tekmi so premagali Šoštanj Topolšico, nato pa še domačo ekipo Mislinje.

Prvo tekmo so naši kadeti tekmo odprli zelo nervozno in nezbrano, zato je bil začetek niza izenačen. Ko pa so se fantje sprostili in prikazali svojo igro, dvomov o zmagovalcu ni več bilo. Prvi niz so dobili s 25:14. Tudi v drugem nizu so bili prepričljivo boljši nasprotnik, priložnost za igro pa so dobili vsi igralci v ekipi. A tudi igralci s klopi so prikazali dobro igro, zato se je tudi drugi niz končal s 25:14. Največ točk v prvi tekmi sta zbrala Žiga Mori 8 in Nik Gradišnik 7.

V drugi tekmi pa so se pomerili zmagovalci prvih dveh tekem, igralci Mislinje in Fužinarja. Pričetek je bil izenačen, ko pa je igralcem OK Fužinar stekel servis, so dvignili igro na višji nivo in tudi drugo tekmo zanesljivo povedli z 1:0 (25:14). V drugem nizu so ravenski igralci zaigrali še bolje in povedli z visoko prednostjo, ampak kasneje domačim dovolili, da so se približali na 6 točk zaostanka. Ko je že kazalo, da bodo Ravenčani popustili, se to ni zgodilo in niz so brez večjih težav dobili s 25:14.

Z dvema zmagama so si zasluženo priigrali štiri točke in so vodilna ekipa v skupini C. V A ligo se uvrstita prvi dve ekipi, do konca pa sta še dva turnirja z istimi ekipami. Ekipa OK Fužinar je nastopila pod vodstvom trenerja Mitje Ježa, igrali pa so naslednji igralci: libera Luka Primik in Žan Belaj, Žiga Mori 19 točk, Nik Gradišnik in Žan Adam oba 11 točk, Maks Slemenik 10, Urban Naveršnik in Vid Ramšak oba po 7, Miha Merkač 1 ter Vid Ramšak mlajši.

Čestitke ekipi za doseženi zmagi.

 

Oglejte si tudi