JUTRI
21°C
4°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Delovno srečanje podpisnikov skupne izjave za 3. razvojno os

Dne 4. 8. 2017 so se na pobudo predsednika Sveta Koroške regije, mag. Alana BUKOVNIKA na delovnem sestanku sestali nekateri podpisniki SKUPNE IZJAVE gospodarskega, političnega in civilnodružbenega okolja Koroške in Savinjsko-Šaleške regije in obravnavali potek načrtovanja in izgradnje hitre ceste Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec – Holmec.

Na sestanku so se prisotni dogovorili, da je vse potrebne postopke načrto...vanja in izgradnje hitre ceste na odseku Šentrupert – Velenje - Slovenj Gradec in prostorskega umeščanja cestne povezave Slovenj Gradec – Dravograd – Holmec potrebno nadaljevati z največjo možno intenziteto, vse začete postopke in aktivnosti pa tudi zaključiti.

Poseben poudarek so udeleženci sestanka namenili zaključku izdelave Državnega prostorskega načrta (DPN) na relaciji Slovenj Gradec – Dravograd, kjer je bil postopek javne razgrnitve izveden in zaključen, vendar vlada še ni obravnavala in sprejela stališč do pripomb z javne razgrnitve, kar bi bilo potrebno storiti v najkrajšem možnem času, obenem pa nadaljevati s študijo posodobitve in prostorskega umeščanja cestne povezave na odseku Otiški Vrh – Holmec (začetek: januar 2018, konec: junij 2020).

Nadaljevanje teh postopkov je bilo definirano s PROTOKOLOM z dne 3. 7. 2017, ki ga je podpisal minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič ter priloženo časovnico za izpeljavo vseh potrebnih postopkov in aktivnosti.

Ker želijo udeleženci sestanka dosledno slediti in spremljati izvajanje aktivnosti podpisanega protokola, so se dogovorili, da bodo najkasneje do začetka septembra zahtevali tudi termin sestanka z ministrom dr. Gašperšičem ter njegovimi sodelavci. Na sestanku bodo s strani Ministrstva za infrastrukturo zahtevali informacije glede poteka posameznih postopkov in aktivnosti, kot so bile dogovorjene s protokolom.

 

Oglejte si tudi