DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

4. šola jazza Ravne

V  Mladinskem hotelu Punkl na Ravnah na Koroškem je potekala že četrta koroška delavnica improvizirane glasbe oziroma šola jazza v organizaciji Jazz Ravne. Namenjena je glasbenikom vseh instrumentov ne glede na njihovo dosedanjo glasbeno izobrazbo in starost. Udeleženci delavnice so skoraj tri dni uživali v neprekinjenem kreativnem in sproščenem ustvarjanju, igranju in druženju.

 

Šola jazza je potekala od petka, 29., pa do nedelje, 31. maja 2015, na njej pa je ustvarjalo 25 udeležencev. Mladimi in malo manj mladimi glasbenikom so znanje predajali, z njimi ustvarjali jih popeljali v svet jazza mentorji glasbeniki, ki jih ljubitelji jazzovske glasbe že poznajo, saj so doslej že uspešno sodelovali na odru ob številnih glasbenih prireditvah abonmaja Jazz. Mentor in vodja delavnice je bil Samo Kolar (saksofon, kombo), pridružila pa sta se mu še David Jarh (trobila) ter Igor Bezget (kombo, kitara). Namen letošnje delavnice je bilo ustvarjanje lastne produkcije, kot zanimivost pa naj omenimo še, da so vadili tudi narodne otroške pesmi. Drugi dan šole so zvečer v hostlu pripravili jam session, kjer je močna zasedba udeležencev delavnice v družbi mentorjev, izkušenih glasbenih kolegov, svoja novo pridobljena znanja predstavila občinstvu ter ga popeljala v svet improvizirane glasbe. Poželi so bučen aplavz ter čestitke mentorjev, saj so v dnevu in pol pridobili ogromno znanja.

 

Ob čudovitem nastopu z zajetnim repertoarjem, ki so ga pripravili, so tudi pokazali in predstavili, kako je možno znanje takoj prenesti v prakso. Mladi bodo v mesecu juniju nastopili na festivalu Lent, obeta pa se jim tudi čezmejno sodelovanje v letu 2016. Jazziste sta obiskala tudi glasbenika Edi Oraže iz Celovca in Miha Vavti iz Šmihela ter prisluhnila njihovi glasbi. Mladim glasbenikom se v prihodnje obeta še nastop na avstrijskem Koroškem skupaj s tamkajšnjim pevskim zborom.

1/13













 

Sedmo leto abonmaja Jazz Ravne sta tako organizatorja Robi Jamnik in Franc Kokal ponovno nadgradila s šolo jazza in z odlično izvedenimi koncerti mladih jazzistov, Jazz Ravne pa tudi že pripravlja novo koncertno sezono 2015/2016. 

Oglejte si tudi