JUTRI
24°C
7°C
PON.
25°C
9°C
Oceni objavo

RADOVLJICA 2023 - PRSTOMETNI MASTERS TURNIR OSVOJIL VUKIČ DESIMIR IZ KRANJA

V soboto, 29. julija 2023, je na Vurnikovem trgu v Radovljici v organizaciji POS - Prstometne organizacije Slovenije potekal turnir najvišje rangiranih igralcev - Masters TOP 16 v prstometu. Že ime samo pove da je na turnirju lahko nastopilo samo 16 tekmovalcev med katerimi je bila tudi ena tekmovalka in sicer Angelca Kranjc iz Kamne Gorice.

Sobota, 29.7.2023 Kraj: Vurnikov trg, Radovljica

--

Člani Prstometne organizacije Slovenije (POS), so poskrbeli za brezhibno in tekočo izvedbo tekmovanja, ki je postreglo z vrhunskim prstometom in napetimi dvoboji mojstrov tega športa.
Kot že omenjeno je Masters turnir gostil le najboljše igralce in igralke iz slovenskih ligaških kategorij in regij. 

Že nastop na tako izbranem turnirju elite pa je za vsakogar zagotovo posebna čast in velik uspeh.
Tekmovalci so bili izjemno motivirani in so se pomerili v hitrem eliminacijskem sistemu, kjer je vsak poraz pomenil izpad iz tekmovanja, zmaga pa napredovanje proti vrhu.
Tekme so potekale v prijetnem vzdušju sončnega, a občasno tudi vetrovnega vremena, zato so morali biti tekmovalci izjemno prilagodljivi glede na vremenske razmere, kar je dajalo dodatno napetost in zahtevnost tekmam.

Vse tekme prvega kroga in zadnja finalna so bile odigrane do 21 doseženih točk, medtem ko so vse nadaljnje tekme potekale do 13 doseženih točk.
Turnir je bil poln vrhunskih in zanimivih prstometnih dvobojev. Napetost je rasla s vsako odigrano točko, kar je razveseljevalo tako igralce kot tudi navijače in spremljevalce ob igriščih.

Sposobnost hitre prilagoditve vremenskim razmeram je bila poleg dnevne forme in izkušenj ključnega pomena za uspeh.
V tekmi za tretje mesto se je Mrgole Jože iz Kranja pomeril z Igorjem Šilarjem, prav tako iz Kranja, in z rezultatom 13 : 9 osvojil tretje mesto.
V finale pa sta se uvrstila Desimir Vukič iz Kranja in Dragoto Krapež iz Ljubljane. Desimir Vukič je z izjemno igro nadigral svojega nasprotnika
in si s tem prislužil zmago na Masters turnirju 2023 in tako poleg unikatne medalje prejel številne privlačne nagrade, med drugim tudi 100 € denarne nagrade.
Poleg bogatih nagrad si je prislužil časten vpis na veliki prehodni pokal POS, kjer so zapisana imena največjih prstometnih mojstrov.
Masters turnir v prstometu v Radovljici je bil uspešeno organiziran dogodek, ki je pritegnil vrhunske igralce in navdušil tako tekmovalce kot tudi občinstvo.Tekmovalci so pokazali izjemne veščine in prilagodljivost, kar je prispevalo k vrhunskim tekmam.

V zaključku se zahvaljujemo vsem, ki so prispevali k uspešni izvedbi Masters turnirja v prstometu v Radovljici. S podporo sponzorjev, trdim delom organizatorjev in srčnostjo tekmovalcev je bil dogodek izveden na najvišjem nivoju.

1/17

... na poti do finala


Zmagovalec Desimir Vukič v družbi podeljevalke in članice UO POS Vide Dornik

16 kvalificiranih finalistov Masters turnirja










Vodenje rezultatov ter varno shranjene nagrade:)



Pred prihodom tekmovalcev je bilo vse BP

Veselimo se naslednjih prstometnih dogodkov, kjer bomo znova lahko uživali v vrhunskem prstometu.
Organizatorji želijo izraziti iskreno zahvalo vsem sponzorjem in donatorjem, ki so prispevali k uspešni izvedbi dogodka in prispevali lepe nagrade za udeležence. Vseh 16 uvrščenih tekmovalcev je prejelo paket dobrodošlice, najboljših pet pa še posebej lepe nagrade.

Donatorji:

Občina Radovljica, ASP Lesce - Jesenice, Trgovina Elan Begunje, založba Didakta, Picerija Matiček, Picerija Leščan, 360 Naokrog - Vida Dornik s.p., Fingerdisc official in Zavarovalnica Triglav

Oglejte si tudi