Radovljica

DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Podelitev nazivov Planetu Zemlja prijazna občina

Ob otvoritvi 46. sejma Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v prejšnjem tednu je društvo Planet Zemlja podelilo že šeste nazive Planetu Zemlja prijazna občina. Naziv so letos prejele občine Razkrižje, Vodice, Zreče, Žalec in Ljubljana.

Natečaj nagrajuje občine v petih kategorijah (po številu prebivalstva in mestne občine). Poleg tega so podelili posebna priznanja občinam, ki v natečaju sodelujejo že šesto leto, in sicer občinam Razkrižje, Zreče, Radovljica in Ljubljana. Radovljica je skupaj z občinami Medvode, Krško, Dobrovnik in Starše prejela tudi priznanje oz. pohvalo za prizadevanja.

Natečaj je potekal ob podpori Skupnosti občin Slovenije in slovenskih razvojnih agencij, sodelovalo pa je 15 občin iz naslednjih regij: Gorenjska, osrednja, Koroška, Notranjska, Štajerska, Posavje in Pomurje.


Komisija letošnjega natečaja v sestavi strokovnjakov Zavoda za gozdove RS, Direktorata za kmetijstvo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Nacionalnega instituta za javno zdravje, zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, Gospodarskega razstavišča Ljubljana, Okoljsko raziskovalnega zavoda, Gradbenega instituta ZRMK, Zavoda za varstvo narave, Zavoda za varno igro in društva Planet Zemlja je izbrala občine, ki so s svojim delovanjem na področju varovanja gozdov, lokalne samooskrbe, onesnaževanja s hrupom, trajnostnega turizma, sejemske dejavnosti, ravnanja z odpadki, energetike, varstva narave, varnosti na igriščih in okoljskega komuniciranja, zaslužili najvišje ocene ter s tem naziv Planetu Zemlja prijazna občina 2015.


Oglejte si tudi