Oceni objavo

V Begunjah bo 3. Urhov semenj

V nedeljo, 1. julija 2018, pred praznikom župnijskega zavetnika sv. Urha, bodo v Begunjah pripravili Urhov semenj.

Prva julijska nedelja je v Begunjah tako za domačine kot za vse obiskovalce iz drugih krajev prav posebna. Društva in organizacije, ki delujejo v kraju, bodo tudi letos pripravila Urhov semenj. Povezali so se turistično društvo, krajevna skupnost, gasilsko društvo, župnija, Društvo za aktivno preživljanje prostega časa Ejga in številni posamezniki ter s skupnimi močmi pripravili zanimiv in pester program, ki ga povezuje skupna ideja po obujanju tradicije in povezovanju v kraju. 

 

Semanje dogajanje se bo pričelo ob 9. uri s slovesno sv. mašo srebrnomašnika dr. Matjaža Ambrožiča v župnijski cerkvi. Po maši bo v župnišču odprtje razstave Iz zakladnice sv. Urha in pogostitev, nastopil bo Pihalni orkester Lesce, ki bo v sprevodu pospremil obiskovalce na prireditveni prostor v centru Begunj. V kulturnem programu ob 11. uri bodo nastopili Pihalni orkester Lesce, otroški pevski zbor Korbend, folklorna skupina, harmonikarji, country plesalke …  Med 12. in 13. uro bo čas za kosilo. Kulinarika Urhovega semnja bo sestavljena predvsem iz jedi, povezanih s sv. Urhom – ribe in piščanca.

 

Aktivnemu druženju v tradicionalni rekreativni pohodni dogodivščini z zanimivimi in interaktivnimi točkami se boste lahko pridružili ob 12.30 uri. Začetek 7. Begunjske avanture bo pred info točko turističnega društva v centru Begunj. Družabna aktivnost je namenjena tako skupinam, posameznikom različnih starosti in tudi družinam, ki se na poti skozi vas srečajo z različnimi nalogami in izzivi, povezanimi s spoznavanjem kraja in okolice. 

1/2


 

Od 13. ure dalje pa sledi druženje s Hišnim ansamblom Avsenik. Sejemsko dogajanje bodo zaokrožile stojnice z dobrotami in izdelki domače obrti. Organizatorji Urhovega semnja bodo veseli vseh, ki se jim boste ta dan pridružili na katerem izmed dogodkov.  


Oglejte si tudi