Radovljica

JUTRI
22°C
6°C
NED.
22°C
8°C

Slovenski gasilci na svetovnem prvenstvu v ZDA

Firefighter Combat Challenge je gasilsko tekmovanje, kjer se pomerijo med seboj najbolši gasilci iz vsega sveta. Tekmovanje je organizirano enkrat letno tudi v Sloveniji, letos je bilo med 20. in 22. septembrom na Bledu, kjer je tekmovalo preko 200 tekmovalcev iz vseh koncev Evrope. Organizator tekmovanja v Sloveniji in na območju Hrvaške je Prostovoljno gasilsko društvo Radovljica, ki ima tudi licenco za organizacijo tekmovanja po pravilih določenih v ZDA. Vsako leto se tako najboljši gasilci zvrstijo na svetovnem prvenstvu, ki letos poteka med 21. in 26. oktobrom v mestu Montgomery, zvezna država Alabama.

Iz občine Radovljica so na pot odšli 4 tekmovalci in sicer Domen Pavlič ter Patrik Štefelin, oba iz PGD Begunj, Anže Habjan iz poklicne gasilske enote Brnik in Igor Pašič iz PGD Radovljica. Poleg njih so odšli še drugi tekmovalci iz različnih gasilskih enot Slovenije, skupaj pa sestavljajo dve slovenski ekipi, ki se bosta pomerili v kategorijah posamično, dvojice in ekipno v finalu svetovnega prvenstva, ki bo v petek 25. in soboto 26. oktobra.


 
Prenos tekmovanja v živo je možno spremljati na spletni strani http://www.firefighterchallenge.com/xxviii_Live2.html. Odlične rezultate pa si lahko ogledate vsak dan po zaključku kvalifikacij na http://www.firefighterchallenge.com/Results/2019/Worlds_day1.html.

Lahko trdimo, da so slovenski gasilci med najboljšimi na svetu, v naslednjih dveh dneh pa upamo in držimo pesti za osvojitev čim boljših rezultatov.


Oglejte si tudi