DANES
18°C
12°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Glasbena pravljica Stonoga Berta v vrtcu

V okviru projekta Otrokom prijazno Unicefovo mesto smo vzgojiteljice in vzgojitelj iz vrtca Radlje v četrtek, 6.4.2023 v avli Osnovne šole zaigrali glasbeno pravljico Stonoga Berta (Urša Krempl).

Na začetku je vse otroke iz vrtca in prve triade OŠ ter vse strokovne delavke in delavce  pozdravila vodja vrtca ga. Špela Rus. Pridružil pa se ji je tudi župan mag. Alan Bukovnik. Skupaj sta otroke povabila na pot s stonogo, ki se je odpravila na tržnico po zeljne liste.  Nerodna Berta in njeni prijatelji so otroke res dobro nasmejali. Ko je ura  odbila dvanajst se je  tržnica stonogi pred nosom zaprla. A v življenju pač ne gre vedno vse tako kot smo si zamislili, zato je stonoga za svojo lakoto hitro poiskala drugo rešitev. In končno je tudi pravilno obula vseh svojih sto nog – leve čevlje na leve noge in desne čevlje na desne noge.

V mesecu maju se bo stonoga Berta odpravila po zeljne liste še na tržnico v Vuhred in na Remšnik. Ji bo tokrat uspelo? Bo pravilno obula svoje nožice?

Iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali pri nastajanju in izvedbi predstave in tako pričarali nasmehe in iskrice v očeh pri naših najmlajših.

 

                                                                                   Zapisala Lea Vodušek

vir: vrtec.osradlje.si


 

Oglejte si tudi