DANES
22°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Slavnostna seja Občine Radlje ob Dravi

Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Radlje ob Dravi s podelitvijo občinskih priznanj se je odvijala v petek, 28. septembra 2012 v dvorani Marenberškega MKC.

 

Slavnostni govornik je bil župan Alan Bukovnik, ki je izpostavil predvsem izgradnjo čistilne naprave, za katero je že pridobljeno gradbeno dovoljenje,  investicijo Drava kot priložnost, ki je v zadnji fazi izgradnje pomolov za privez splavov in različne turistično-prireditvene objekte v vseh petih Koroških občinah, ki ležijo ob reki Dravi. Za potrebe urejene infrastrukture in umiritve prometa v centru našega mesta bomo priča otvoritvi dolgo pričakovane in nujne obvoznice. Vsekakor pa je načrtov za letos še nekaj: investicija "pločnik Vuhred", investicijsko vzdrževanje LC Sv. Anton na Pohorju - šola, protiprašna ureditev na Sv. Treh Kraljih in na Remšniku. Skupaj z občinama Muta in Vuzenica se bo pričela investicija »Kolesarske poti v Dravski dolini«. Veliki pomen dajemo projektu Evropa za državljane, ki nam je omogočil podpis sporazuma o sodelovanju in prijateljstvu med občinama Radlje ob Dravi in Čazma ter projekt Vsakdanje življenje brez ovir, ki podpira socialno vključenost občanov invalidov. Prav tako smo postali ponosni nosilec certifikata Mladim prijazna občina.

 

Na povabilo so se odzvali tudi župani, in sicer župan Občine Čazma, Dinko Pirak, župan Občine Vuzenice Franjo Golob, župan Občine Ribnica na Pohorju Srečko Geč in podžupan Občine Muta Mirko Vošner.

1/5

Slavnostni govornik, župan Alan Bukovnik


Nina Gracej in Benjamin Pregl

Nagrajenci občinskih nagrad

Župan Alan Bukovnik je podelil nagrado Občine Radlje ob Dravi, Simoni Svanjak, plaketi Občine Radlje ob Dravi pa Frančišku Glazerju in Društvu za ohranitev kulturne dediščine in umetnosti Št. Janž pri Radljah.

V glasbenem programu je sodeloval Ženski pevski zbor Dominica nova in Glasbena šola Radlje ob Dravi z Nino Gracej in Benjaminom Preglom.

 

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspeha na njihovi življenjski poti.

Oglejte si tudi