Preddvor

DANES
20°C
8°C
JUTRI
18°C
13°C
Oceni objavo

Semenj v Kokri

V nedeljo, 17. junija 2018 smo v Kokri, na trgu pred cerkvijo  izpeljali tradicionalni že 13. Semenj v Kokri.

Prireditev se je pričela  ob 9. uri s sveto mašo v župnijski cerkvi Brezmadežnega spočetja Device Marije. Daroval jo je duhovnik Franci Trunkelj iz Ljubljane, ki je po maši tudi blagosovil kolesarje za njihovo srečno vožnjo. Zelo lepo je povedal, da naj nas spremlja Bog povsod na naših poteh, kjer koli že smo. Naša dežela je zelo lepa in na kolesu je lepa priložnost za odkrivanje skritih kotičkov naše domovine. Zbralo se jih je veliko število, mladih in starih, ni pa manjkal tudi že redni obiskovalec s Tržiča, gospod v stari opravi z oldtimerjem.

Sledila je veselica, kjer pa seveda ni manjkalo stojnic s tradicionalno domačo obrtjo in domačimi dobrotami. Zanimivo je bilo opazovati rokodelca Jožeta  Štefeta s Srednje Bele, ki je na prireditvi prikazoval pletenje košar.

Za prijetno vzdušje in druženje je poskrbela izvrstno uglašena  glasbena skupina Veseli Gorenjci, za odlične dobrote na mizi pa članice in člani Turističnega društva Kokra, ki so že tradicionalno pripravili orehove štruklje, divjačinski golaž ter kranjske klobase, kuhane na lesenem » šporgetu«.


Kokra je najdaljša vas v Sloveniji, zato smo krajani veseli, da se na naši prireditvi  skupaj poveselimo in poklepetamo, naklonjeno pa nam je bilo tudi vreme, tako da se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev iz bližnje in daljne okolice.

Predsednik turističnega društva Kokra

Jože Arnež

Oglejte si tudi