Preddvor

JUTRI
20°C
8°C
ČET.
18°C
13°C
Oceni objavo

ZA NAMI JE PRVO LETO NOVEGA MANDATA

Ko sem se zadnjič ponoči peljal proti domu, sem se kar zdrznil. Misli so mi namreč nehote zaplavale dobro leto nazaj. Zdi se mi, kot da je to bilo včeraj, v resnici pa je za nami že debelo leto.

Potem pobrskam po svojem spominu. Misli mi švigajo neurejeno sem in tja, tako, da jih moram kar umiriti in postaviti v pravilno časovno vrsto. Zaradi številnih opravljenih gradbenih del, je za nami naporno leto. Moram priznati, da bi bilo veliko lažje še enkrat prehoditi Camino, kot pa znova doživeti leto, ki nas zapušča.

Pravzaprav se je vse začelo že leto prej – torej 2014. Še tako dobra glasba se obrabi, po še tako dobrem vinu prija voda. Zavedam se, da je moč dobrih vodij v tem, da znajo oceniti, kdaj je čas za spremembe. Ne vem, ali sem tedaj izpadel kot slab vodja – župan, ko nisem vztrajal, da nič več ne kandidiram in tako prepustim možnost drugim občanom ali pa sem prav zato, ker sem se zavedel odgovornosti občine zaradi načrtovanih investicij in groženj o neuspehu teh, dober vodja.

Breme, ki mi je bilo naloženo s ponovno izvolitvijo, je bilo zelo težko. Pogosto se mi je zdelo, da ga ne bom zmogel, da bom omagal od vseh nalog, ki jih je bilo potrebno v Občini Preddvor opraviti v nerazumnem roku. Tudi tokrat sem zaupal svoji notranji moči, ki jo črpam od zgoraj tako, da se je res zgodilo nerazumno – največja investicija v zgodovini Občine Preddvor. Realizirana je bila brez večjih napak in to samo v slabem letu.

Vsekakor pa ostaja grenak priokus – pozabljene so neštevilne, včasih tudi neupravičene, trde besede, katerih robati vogali se iz dneva v dan mehčajo. Počasi tudi najbolj nejeverni Tomaži začenjajo razumevati, da smo se trudili za dobro vseh nas.

Ne morem pa mimo vzvišenega odnosa države do nas, malih občin, ki smo jim trn v peti. Prav gotovo v vseh ni vse po piki zakona, kje pa pravzaprav je; vendar že bežen pogled bilance zadnjih 20 let, odkar obstajamo, govori sam zase. Podeželje se je v navedenem obdobju vsaj nekoliko približalo meščanom, saj so male občine s sredstvi večinoma zelo skrbno gospodarile, tako da se je vsak euro obrestoval. Investicije so potekale precej hitreje na lokalnem kot na državnem nivoju, saj se v občinah zavedamo odgovornosti do svojih volilcev.

Ker nas država ni mogla ukiniti, so nam močno priškrtnili pogačo, namenjeno za delo občin, predvsem za investicije. Slovenija vedno bolj postaja država dveh hitrosti, čemur pa se moramo male občine upreti, saj ne smemo dovoliti, da so nekateri državljani bolj enakopravni kot drugi.

Z leti se vedno bolj zavedam, da mi je naloženo ravno toliko nalog, kot jih uspem uresničiti. Prepričan sem, da bomo tudi tej nalogi v Občini Preddvor kos – nenazadnje imamo odličen občinski svet, srčne sodelavke in sodelavce v upravi, pa tudi veliko občanov, ki zelo aktivno, za skupno dobro, delujejo v občinskih organih, pa tudi v prostovoljnih organizacijah. HVALA VAM VSEM!

Hvaležen sem vsem, ki kakorkoli primaknete svoj delež k naši skupni blaginji. Brez Vas naše vasi ne bi postale tako prijazne za naše skupno sobivanje. Če še razmišljate, da bi se tudi Vi aktivno vključili v prizadevanja za skupno dobro – dobrodošli. Več nas bo, še bolj bo Preddvor (občina z okolico) prijazen do vseh nas.

Naj to letno razmišljanje zaključim z dobrimi željami za mirno praznovanje in za vse dobro v letu 2016.

                                                                                                                    Župan Občine Preddvor Miran Zadnikar


Župan Občine Preddvor Miran Zadnikar vam želi vse dobro v letu 2016

Oglejte si tudi