Preddvor

DANES
20°C
8°C
JUTRI
18°C
13°C
Oceni objavo

Z julijem nove cene pitne vode in odvoza odpadkov ter kosovni odvoz odpadkov na klic

S tem mesecem začnejo v Občini Preddvor veljati nove cene storitev ravnanja s komunalnimi odpadki in oskrbe s pitno vodo,  kar je na junijski seji sprejel Občinski svet. Izdatki za ravnanje z odpadki bodo malenkost nižji, za oskrbo s pitno vodo pa višji, vendar le na območju, kjer oskrbo izvaja Komunala Kranj (torej v Bašlju, Hrašah in Tupaličah zgoraj), skupni učinek sprememb pa je ugoden - torej bo znesek malenkost nižji. Izdatki na položnicah za obe postavki skupaj bodo za reprezentativno gospodinjstvo (kar pomeni 4 osebe, poraba vode 16 m3  DN 20 priključek, 80 litrska zabojnika za mešane in biološke odpadke) nižji za 0,34 € brez ddv, po prenehanju veljavnosti cen s proračunom pa 0,89 € nižji. Direktor Komunale Marko Kocjančič je pojasnil, da so predlog novih cen dobile vse občine, kjer izvajajo storitve. Kot jim narekuje dogovor iz leta 2014, bodo povsod veljale enotne cene,  to pa je trenutno v prid manjšim občinam. Pojasnil je tudi, da se cena povečuje na račun omrežnine – le-ta se poveča, če omrežje zaradi obnove dobi večjo vrednost.
Za območja v preddvorski občini, kjer oskrbo z vodo izvaja Vodovodna zadruga Preddvor, bodo spremenjeni le izdatki za odvoz smeti (ne pa za oskrbo s pitno vodo), kar pomeni, da bo nova cena še malenkost nižja.

Pomembna informacija za občane pa je, da je v ceno ravnanja z odpadki po novem vključen tudi kosovni odvoz na klic: gospodinjstvo bo to storitev lahko naročilo dvakrat letno.


Oglejte si tudi