Preddvor

DANES
16°C
11°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Srečanje gorenjskih turističnih delavcev

V soboto, 1. oktobra, je Občina Cerklje skupaj z Gorenjsko turistično zvezo organizirala že 41. Srečanje gorenjskih turističnih delavcev. 

Srečanje se je začelo ob 16. uri z vodenim ogledom Cerkelj. Uradni del je potekal v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika, ko so podelili priznanja za najbolj urejene vasi, hribovske kraje, izletniške kraje, manjša in srednja mesta, turistične kraje, šole, vrtce in kampe na Gorenjskem ter priznanja zaslužnim posameznikom. 

Zbrane je nagovoril predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, z razvojem turizma na Gorenjskem pa je zaovoljen predsednik Gorenjske turistične zveze Jure Meglič.

Srečanja so se udeležili tudi predstavniki Turističnega društva Preddvor, župan Občine Preddvor Miran Zadnikar, ki je prevzel nagrado za  doseženo 1. mesto med izletniškimi kraji na Gorenjskem  in  Mateja Mušič pa je prevzela nagrado za vrtec Čriček na Zgornji Beli, ki je zasedel  odlično 3. mesto  v kategoriji vrtcev. Srečanja se je udeležilo okoli 250 turističnih delavcev. Pomembna plat dogodka je njegova družabnost, saj smo turizem ljudje, ki delamo z ljudmi in za ljudi. Turistični delavci  so druženje nadaljevali in ga izkoristili za navezovanje ter utrjevanje že stkanih vezi in poznanstev.

Oglejte si tudi