Preddvor

DANES
19°C
12°C
JUTRI
20°C
8°C
Oceni objavo

PREDDVORSKI SVETNIKI SPREJELI PRORAČUN ZA LETO 2016

Na 11. redni seji Občinskega sveta Občine Preddvor, ki je bila v sredo zvečer (3. 2. 2016), so svetnice in svetniki med drugim sprejeli proračun občine za leto 2016. Ta v osnovi znaša 2,5 mio evrov, se pa nekaj dodatnih sredstev župan nadeja od vsaj enega od štirih projektov, s katerimi bodo kandidirali na evropskih razpisih.

 

Župan Miran Zadnikar ocenjuje, da imajo največ možnost za pridobitev dodatnih sredstev s projektom mobilnosti, v sklopu katerega bi uredili avtobusne postaje, parkirišča na vstopnih točkah v hribe, kupili dve električni vozili in poskrbeli za polnilne postaje za električne avtomobile. Kandidirajo še na projektih Vodovod Možjanca, Športni park Voke in Grad Dvor.

 

Preddvorski svetnice in svetniki so sinoči sprejeli tudi Odlok o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje urejanja Nove vasi ter pravilnik o tarifnem sistemu ravnanja s komunalnimi odpadki v občini.

Podprli so tudi pobudo župana Mirana Zadnikarja o spremembi datuma občinskega praznika in sprejeli  Odlok o prazniku Občine Preddvor, ki se bo odslej praznoval 1. junija, na dan smrti Josipine Urbančič Turnograjske, prve slovenske pesnice, pisateljice in skladateljice, ki je živela in ustvarjala v Preddvoru. Občinska priznanja pa se bodo po novem podeljevala le enkrat v štiriletnem mandatu, prvič leta 2018, nato pa vsaka štiri leta.  

 


Oglejte si tudi