JUTRI
24°C
9°C
TOR.
22°C
14°C

VETERANI PGD PREDDVOR NA KOLESARSKEM IZLETU

Veterani PGD Preddvor nikoli ne počivajo. Po vsem delu, ki so ga vložili v obnovo gasilskih starin, so se za sprostitev odpravili na vožnjo s kolesi. Po enoletnem premoru so še vedno pri dobrih močeh, da opravijo turistično kolesarsko turo.

Peljali so se do Hotemaž, zavili levo skozi Olševek, se peljali skozi Velesovo  do Adergasa, kjer so spočili (konje). Sprejel  jih je  tamkajšnji  dobrosrčni župnik Slavko Kalan in krajan Silvo Sirc, režiser in pisec besedil. Z njim so si ogledali (katakombe) prostore,  kjer so  v 11. stoletju pokopavali  svoje pokojne samostanske brate. Po ogledu se je župnik Slavko zapeljal  en krog z kolesom in jim v nadaljevanju  zaželel srečno vožnjo.

Nadaljevali so skozi Cerklje do Šmartnega,  kjer so si ogledali nov dom starejših, žal še v izgradnji. Ob povratku so v Cerkljah napolnili baterije in obiskali (sotrpina) šoferja  Andreja ter s  panoramsko vožnjo skozi Vasco, Polico, Sr.vas  prispeli do Pelkota na Visokem, kjer so napolnili baterije in trebuščke. Ko so si opomogli, so sedli na kolesa in skozi Hotemaže po cesti ob Kokri prispeli na Breg ob Kokri in naprej do Preddvora pred TIC  Preddvor,  kjer so oddali kolesa v hrambo do naslednjega zanimivega izleta. Naši veterani so vsestranski in aktivni na različnih področjih. Bravo!

1/8

Veterani - kolesarji







Oglejte si tudi