Preddvor

DANES
16°C
11°C
JUTRI
20°C
12°C

PLAZ POŠKODOVAL HIŠO V KOKRI

V ponedeljek, 14. septembra 2015 ob 18.00 uri, je Regijski center za obveščanje (ReCO) obvestil poveljnika Civilne zaščite Občine Preddvor Aleša Drekonjo o zemeljskem plazu, ki je poškodoval stanovanjsko hišo na naslovu Kokra 44.

Na kraj dogodka so poleg poveljnika CZ takoj odšli še župan Občine Preddvor Miran Zadnikar in 15 gasilcev PGD Preddvor, ki so pričeli  z odpravljanjem posledic škode. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je nad stanovanjsko hišo odtrgal plaz v širini približno 7 m in dolžine 20 m. Zasul je zadnjo stran hiše, zemlja in blato pa sta vdrla skozi okno kuhinje v notranjost.

 

S strani CZ je bil aktiviran Janez Aleš iz Mač z gradbeno mehanizacijo, ki je do 23.30 ure odkopal in odvozil cca 140 m3 materiala ter nad plazom utrdil muldo zaradi odtekanja vode. Gasilci PGD Preddvor so opravili predpripravo (odstranjevanje vej, drevesa) ter sanirali odtočne kanale na cesti nad hišo. Akcija je bila zaključena ob 24.00 uri.

 

V torek, 15. septembra 2015 je bil najprej opravljen pregled terena s strani geologa in podane usmeritve za najnujnejša dela za zagotovitev varnosti objekta in ceste nad objektom (cesta na domačijo  Bergant). Janez Aleš je z ekipo nadaljeval z odstranjevanjem plazu za stanovanjsko hišo in sanacijo plazu nad njo.

 

Po trenutnih podatkih je bilo odstranjene cca 200 m3 zemlje, dela na terenu še potekajo.

 

 

Oglejte si tudi