JUTRI
20°C
14°C
SRE.
20°C
12°C
Oceni objavo

»Slišala sem ptičko pet'« KONCERT ŽPZ PLAMENKE

Pevke ženskega pevskega zbora Plamenke, ki po krajšem premoru spet deluje od lanskega septembra, smo v soboto, 20. aprila 2024, pripravile pomladni koncert z naslovom Slišala sem ptičko pet'. To je bil za nas prvi koncert pod vodstvom naše nove zborovodkinje Katje Križnar.

Koncert je povezoval Matjaž Merljak, ob pomoči mladih sovoditeljev Mete Merljak in Voranca Bobnarja.

V prvem delu koncerta smo se predstavile s slovenskimi ljudskimi pesmimi, v skladu z naslovom koncerta jih je kar nekaj opevalo ptičke: Slišala sem ptičko pet', Škrjanček poje, žvrgoli in Ptičja svatba, dodale pa smo še nekaj drugih.

V drugem delu pa smo ob spremljavi instrumentalistov zapele Kreslinovo Dekle moje, Domiceljevo Življenje je lepo, pa tudi Vse je lepše, ker te ljubim in Cel svet imaš na dlani.

Naše gostje so bile tokrat pevke ženskega pevskega zbora Kočna iz Sveč na avstrijskem Koroškem pod vodstvom Kristine Kragelj. Zbor deluje dobro leto, z njimi pa sodeluje tudi komorna pevka Bernarda Fink. Predvsem želijo ohranjati koroške ljudske pesmi, izbirajo pa tudi pesmi iz drugih žanrov.

1/2


Občinstvu smo se predstavile tudi s skupnima pesmima Pojdam u Rute in Storžič je naše kraljestvo.

Poslušalci so povsem napolnili preddvorsko dvorano, česar smo bile pevke res vesele. Nagradili so nas z aplavzi in pohvalnimi mnenji po koncertu. Upamo, da se bomo kmalu spet lahko predstavile na kakšni prireditvi v občini in širše.

Zapisala: Tatjana Burgar

Oglejte si tudi