Preddvor

DANES
19°C
8°C
JUTRI
18°C
13°C
Oceni objavo

Preddvorski igralci praznujejo 30 let od novega začetka društva z izdajo knjige

Igralska skupina KUD Matije Valjavca Preddvor bo v soboto, 29. novembra 2014 v dvorani Kulturnega doma obeležila 30. letnico delovanja društva. Sicer je društvo precej starejše, saj je bilo kot prvo prosvetno društvo v Preddvoru omenjeno že leta 1903. Vmes je društvo doživljajo vzpone in padce, pred 30. leti pa so se igralci "na novo rodili" in začeli aktivneje ustvarjati.

V zadnjih treh desetletjih je bilo v KUD Matije Valjavca Preddvor aktivnih 192 igralcev in sodelavcev. Velika večina se jih bo udeležila tudi sobotnega praznovanja, ki je namenjeno izključno članom društva. V tem času so na oder postavili 26 iger režiserjev domačega društva in zunanjih sodelavcev. Gostovali so po dvoranah širom po Sloveniji in tudi na avstrijskem Koroškem, najlepše spomine pa imajo na domač oder. 

V soboto bo izšla tudi obsežna knjiga o 111 letnem delu društva z naslovom "Preddvorski oder od nekdaj do danes". Nastala je pod peresom domačina Slavka Prezlja, v veliko pomoč pa mu je bil štiričlanski uredniški odbor v sestavi: Josip Ekar, Petra Lombar Premru, Stane Nič in Ivo Kaštrun. 

 

Preddvorski igralci, ki delujejo v otroški in odrasli skupini, za prihodnje leto napovedujejo novo igro. 

Oglejte si tudi