Preddvor

DANES
24°C
6°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo projekta »Zbirni center Preddvor«

Občina Preddvor poziva vse potencialne promotorje, da oddajo svoje vloge o zainteresiranosti za izvedbo projekta "Zbirni center Preddvor". Načrtujejo namreč izgradnjo zbirnega centra odpadkov, ki ga bodo postavili v bližini čistilne naprave v Tupaličah. Občani bodo v njem lahko predali ločeno zbrane frakcije in ostale večje kosovne odpadke ter nevarne odpadke v nadaljnjo predelavo in sortiranje.

Občina kot javni partner predvideva realizacijo projekta v okviru javno zasebnega partnerstva, pri čemer je glede medsebojnih razmerij pripravljena analizirati predloge potencialnih promotorjev ter jih v skladu z javnimi interesi tudi vključiti, hkrati pa opozarja, da ne razpolaga z zadostnimi proračunskimi sredstvi za realizacijo. Izhodiščno razmerje bo tako koncesija, podeljena za 10 ali 15 let, projekt pa naj bi izvedel in financiral zasebni partner.

Javni poziv (z opisom in načinom izvedbe projekta ter pogoji in pojasnili glede oddaje vlog, katere na Občini Preddvor pričakujejo do vključno 7. avgusta 2017) si lahko ogledate v priloženem dokumentu.


Oglejte si tudi