Prebold

DANES
21°C
8°C
JUTRI
19°C
12°C
Oceni objavo

Jamarski tabor na Vodotočniku

Že tretjo leto zapored smo se najaktivnejši člani jamarskega kluba Črni galeb Prebold odpravili na 4 dnevni tabor na Vodotočnik - v idilično pastirsko hiško v neposredni bližini manjšega jezera.

Jamarskega tabora se je udeležilo 6 članov preboldkega kluba in kot je navada se povabi še kakšnega raziskovanja vedoželjnega člana iz sosednjih jamarskih klubov. Letos se nam je pridružil Maks  - član Šaleškega jamarskega kluba Podlasica Topolšica.

Z natovorjenimi nahrbtniki polni jamarske opreme in  hrane  ter z veliko željo po odkritju novih jam, smo se v četrtek zgodaj zjutraj odpravili po planinski poti proti Vodotočniku. V naslednjih dneh smo pregledovali teren vzhodno od Vodotočnika (Tolsti vrh). Našli smo kar nekaj označenih jam, ki so jih že raziskovali v preteklih letih.

Našli pa smo tudi nekaj brezen, ki na našo srečo niso bili označeni in raziskani. Vhodne vertikale brezen so bile v snegu, v dvoranah na dnu pa so bili lepi ledeni kapniki. Vsa novo raziskana brezna so se nadaljevala v meandrih. Seveda smo vsa izmerili in izrisali. Bili pa so tudi prijetna ohladitev v vročih dneh.

1/2

Sneg na dnu vhodne vertikale

Meander

Tradicijo jamarskih taborov bomo zagotovo nadaljevali, če ne na tem terenu pa kje drugje.

 

 

Oglejte si tudi