Prebold

JUTRI
21°C
9°C
ČET.
19°C
13°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev

Spoštovani,

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu, skupaj s čebelarskimi društvi po Sloveniji, vas vabimo, da se nam pridružite  19. aprila 2024, ko bo potekal Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev.

Naš namen je izobraževati in informirati splošno javnost o izjemnem pomenu čebel in čebelarstva. V skoraj 100 čebelarskih društvih po Sloveniji bomo predstavili čebelarsko dejavnost, prikazali postopke pridobivanja medu ter opozorili na pomen kranjske čebele kot ključnega dejavnika za opraševanje rastlin v kmetijstvu.

Vabimo lokalne šole, vrtce, druge interesne skupine in celotno skupnost, da se pridružite temu pomembnemu dogodku. Skupaj lahko prispevamo k ozaveščanju o edinstveni naravni vrednosti čebeljih pridelkov, ki predstavljajo popolnoma naravno hrano, brez dodatkov ali odvzemanja s strani čebelarjev.

Z izražanjem podpore čebelarjem prispevamo k ohranjanju čebelarstva, naše kranjske čebele ter zagotavljanju zadostnega opraševanja različnih rastlin, ki so ključnega pomena za lokalno samooskrbo s hrano.

Lokacije, kjer bodo čebelarji izvedli Dan odprtih vrat, so po čebelarskih društvih navedene v povezavi na:

https://www.czs.si/objave_podrobno_czs/13661?sif_file=objave_podrobno_czs&sif_parent=13661

za več informacij vas vabimo, da kontaktirate odgovorno osebo v posameznem društvu.

Čebelarsko društvo Prebold bo aktivnosti ob Dnevu odprtih vrat slovenskih čebelarjev izvajalo v času občinskega praznika od 17. 6. do 20. 6.

Vaša prisotnost in podpora bosta pripomogli k širjenju zavedanja o pomenu čebelarstva in njegovi neprecenljivi vlogi v našem okolju.

Hvala za vašo podporo in prijazno vabljeni!

Lep čebelji pozdrav,

Čebelarska zveza Slovenije

Oglejte si tudi