Prebold

DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Sajenje sivke

Dan za spremembe – zelenico pred Občino Prebold bodo krasile sivke

15. aprila 2024 je potekala vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije je akcija že petnajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji.

Letos je Občina Prebold akciji, ki je potekala pod sloganom Najbolj zlata je prostovoljska lopata sodelovala s prostovoljno aktivnostjo Zasadimo medovite rastline. Zaposleni na Občini Prebold, režijskem obratu in Medgeneracijskem centru Prebold smo tako v četrtek, 4. 4. 2024, zavihali rokave, poprijeli za lopate in posadili sivke na zelenico pred Občino Prebold.

1/3



Namen akcije je bil zasaditi medovite rastline, ki bodo zagotavljale medenje. S tem pa tudi spodbuditi širšo javnost k sajenju medovitih rastlin, ki so nujno potrebna za pašo čebel in druge opraševalce. Mi smo se odločili, da posadimo sivke, ki ne privlači samo nas, ampak tudi živalski svet, kot so čebele in metulji.

Alenka Kočevar

Oglejte si tudi