JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Vabilo na odprtje razstave: Moj pogled na barviti svet.

Vabljeni na odprtje razstave Moj pogled na barviti svet, avtorja Rudija Friškovca.

 

Občinska knjižnica Prebold vas vabi v sredo, 7. januarja 2015, ob 18.30 na samostojno razstavo likovnih in fotografskih del, ki jo bo s pozdravnim govorom odprl župan Občine Prebold g. Vinko Debelak.

 

Ga. Lea Felicijan bo vodila pogovor z avtorjem razstave, ki se mu bodo pridružili: ga. Lidija Tamše, članica UO – Univerza za tretje življenjsko obdobje Žalec, g. Marko Slokar, predsednik – Kulturno-umetniško društvo Polzela,  g. Salih Biščić, predsednik – Društvo šaleških likovnikov Velenje, g. Jure Kravanja, mojster fotografije – Društvo fotografov Svit. Za glasbeno presenečenje bodo poskrbeli g. Tim Zazijal, Glasbeni sestav celjske folklorne skupine in trio likovnic s Polzele: ga. Stanka Kopušar, ga. Cvetka Vačun in ga. Zdenka Kolenc.

 

Avtor g. Rudi Friškovec razstavlja že več let širom po Sloveniji pod okriljem likovnih društev, v svojem 75. letu starosti pa se prvič predstavlja s samostojno razstavo tudi v svojem domačem kraju. Njegova likovna dela zajemajo v največjem delu različne motive slovenskih gora in cvetja, fotografska dela pa predstavljajo utrinke iz vsakdanjega življenja. Razstava bo na ogled do 31. januarja 2015, v času odprtosti knjižnice. Z veseljem vas pričakujemo. Vstopnine ne bo.


Avtor g. Rudi Friškovec

Oglejte si tudi