Prebold

DANES
19°C
12°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Pravljična ura o morskih radostih

Predpočitniška pravljična ura v Občinski knjižnici Prebold, ki je potekala v torek, 19. junija 2018, je bila polna veselja in radoživega pričakovanja sončnih, brezskrbnih poletnih dni. Otroci so sedli na modre blazine in se v domišljiji spustili na morsko dno.

Zgodbica je govorila o malem Plavutku, ribici, ki nekega dne naleti na vznemirljivo odkritje. Z ladje so padli štirje inštrumenti, kot nalašč za morsko glasbeno skupino. Toda čeprav si Plavutek neznansko želi zaigrati skupaj s svojimi prijatelji, je tako dobrega srca, da boben preda hobotnici, ker ima več rok; saksofon morskemu konjičku, ker je tako zavit; klavir morski zvezdi, ker se laže podi po črno-belih tipkah; triangel kitu, ker je kot nalašč zanj. Vsi imajo svoj inštrument, koncert se je začel, le … Jojprejoj! Vse kaže na žalosten konec, ko se nenadoma izza morske trave zasliši presunljiva melodija. To je mali Plavutek s svojim čudovitim glasom. Prijatelji se v hipu zavedo, da nikoli ne smemo obrniti hrbta nekomu, ki nam je želel dobro. Veseli zvoki in pojoča ribica odmevajo glasno po širnem morju.

1/2


Ustvarjanje je bilo tudi tokrat povezovalno. Spretni prstki so izdelali vsak svoj papirnati morski val ter ga na koncu združili v velik in nadvse sončen pljusk morja.

Besedilo in fotografije: Lea Felicijan

Oglejte si tudi