DANES
25°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Pogled naprej – Skupaj do prve Celostne prometne strategije Občine Prebold

Pogled naprej – Skupaj do prve Celostne prometne strategije Občine Prebold

Drage občanke in občani, z veseljem vas obveščamo, da je Občina Prebold uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, s katerim je pridobila sredstva za pripravo prve občinske celostne prometne strategije (v nadaljevanju OCPS). V naslednjih mesecih bodo potekale aktivnosti za pripravo novega strateškega dokumenta, s katerim bo občina v sodelovanju z vami in strokovno pomočjo določila vizijo razvoja na področju trajnostne mobilnosti za obdobje naslednjih 7 let.


Vir: RCI d.o.o.


OCPS – Zakaj, kako?

Cilj te strategije je zagotoviti celovit in trajnosten pristop k upravljanju prometa, ki bo izboljšal kakovost življenja prebivalcev ter varoval okolje in javno zdravje s spodbujanjem trajnostnih načinov potovanja (hoja, kolesarjenje, souporaba prevoza, uporaba javnega prevoza ipd.). S strategijo želimo dati  prednost izboljšanju prometne situacije s trajnostnimi, varnimi in učinkovitimi rešitvami, ob upoštevanju lokalnih potreb.

Vir: RCI d.o.o.

 

 

OCPS je podlaga za nadaljnji razvoj mobilnosti v občini in eden izmed pogojev, da bo občina v prihodnjih letih lahko kandidirala za pridobitev javnih sredstev za izgradnjo infrastrukture s področja trajnostne mobilnosti.

Vabilo k sodelovanju

Za dosego želenih ciljev je pomembno sodelovanje z vami, saj želimo, da strategija odraža želje in potrebe vseh občanov. V naslednjih mesecih je predvidena izvedba številnih dogodkov, delavnic, razprav, anket in intervjujev, kjer vas bomo prosili da izrazite svoja mnenja in želje ter ideje za prihodnost prometa v naši občini. Naš cilj je strniti vse zamisli in oblikovati vizijo, s katero bomo skupaj ustvarili prijazno življenjsko okolje in povezano trajnostno skupnost, v kateri se ljudje dobro počutijo in uživajo visoko kakovost življenja za vse skupine prebivalstva. 

Za lažje spremljanje in obveščanje bomo aktualne vsebine redno objavljali na spletni strani občine, v občinskem glasilu in preko ostalih kanalov obveščanja.

Financiranje EU

Projekt izdelave Občinske celostne prometne strategije Občine Prebold bo sofinanciran s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo  v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij (JR OCPS), ki se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 v Sloveniji, prednostne naloge 5 »Trajnostna (čez)regionalna mobilnost in povezljivost«, specifičnega cilja RSO 3.2 »Razvoj in krepitev trajnostne, pametne in intermodalne nacionalne, regionalne in lokalne mobilnosti, odporne proti podnebnim spremembam, vključno z boljšim dostopom do omrežja TEN-T in čezmejno mobilnostjo«.

 

Izvajalec projekta je podjetje RCI – Razvojni center Inženiringi Celje d.o.o.

Oglejte si tudi