Polzela

JUTRI
19°C
11°C
TOR.
20°C
12°C

Tabor mladih gasilcev

Mladi gasilci in mentorji na taboru gasilske mladine

V ponedeljek, 14. avgusta 2023, se nas je več kot 60 mladih gasilcev in mentorjev zbralo na Polzeli, od koder smo se polni pričakovanj odpravili na prvi skupni tabor gasilskega poveljstva Polzele, ki ga sestavljajo gasilska društva PGD Polzela, PGD Andraž nad Polzelo in PGD Ločica ob Savinji.

Za letošnjo lokacijo smo izbrali Gorenje pri Zrečah, kjer smo skupaj preživeli pet krasnih dni. Poleg druženja in športnih dejavnosti na gasilstvo vsekakor nismo pozabili. Prvi dan smo se odpravili v PGD Zreče, kjer smo si ogledali njihov gasilski dom in gasilska vozila. Gasilci v Zrečah so nam pripravili gasilski poligon, naši mladi gasilci pa so ga premagali z odliko. V naslednjih dneh smo obnavljali znanje prve pomoči. Ponovili smo povijanje ran, temeljne postopke oživljanja pri otrocih in odraslih ter izvleko ranjenca iz vozila s pomočjo zajemalnih nosil. Ker nam je vreme dobro služilo, smo izvedli 2,8 kilometra dolgo gasilsko orientacijo. Po premaganem orientacijskem terenu je sledila osvežitev z vodnimi igrami. Teden smo sklenili s sprehodom na Rogli, kjer smo se povzpeli na 37 metrov visok razgledni stolp, s katerega smo opazovali edinstveno naravo. Taborjenje smo končali, kot se spodobi, v Termah Zreče, kjer smo vsi veselo čofotali in uživali v vodnih radostih. Domov smo se vrnili vsi zdravi, veseli in polni novih vtisov.

Otroci in mentorji smo spletli nove prijateljske vezi, krepili smo tovarištvo in se naučili veliko novih gasilskih veščin. Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!

Ajda Kokovnik

Oglejte si tudi