Polzela

JUTRI
23°C
5°C
SOB.
23°C
6°C
Oceni objavo

Utrip domoznanstva: gledališka sekcija Kulturno-umetniškega društva Polzela se predstavi

V sredo, 27. marca 2024, ko praznujemo tudi svetovni dan gledališča, se je v Občinski knjižnici Žalec v pogovoru z Jolando Železnik predstavila gledališka sekcija Kulturno-umetniškega društva (KUD) Polzela. Njeni sogovorniki so bili igralci Igor Pungartnik, Vlado Marjetič, Marko Lesjak, Tanja Rovšnik-Voga, predsednica sekcije Urška Jeršič in režiser Matjaž Jeršič.


Svetovni dan gledališča po svetu zaznamujemo že od leta 1962. Na ta dan svet obkroži mednarodna poslanica, ki jo v ta namen napiše izbrana gledališka ustvarjalka ali ustvarjalec. Na tokratnem Utripu domoznanstva je poslanico doživeto prebral Igor Pungartnik, napisal pa jo je dolgoletni režiser in igralec Jaka Jeršič. Gledališka sekcija KUD Polzela ne počiva na lovorikah preteklih let, ampak se aktivno pripravlja na novo predstavo, katere premiera bo predvidoma enkrat do konca tega leta. Prizor iz nastajajoče igre smo si lahko ogledali tudi v žalski knjižnici.


Bogata gledališka dejavnost na Polzeli se je začela že v letu 1901. Novodobno zgodbo so začeli leta 1967, ko je na odrske deske polzelskega odra stopil Jaka Jeršič in vodil gledališko dejavnost kot režiser in igralec. Takrat so uprizorili komedijo Duška Roksandriča Babilonski stolp. Leta 1987 je Jaka Jeršič prejel Linhartovo plaketo za 20-letno uspešno delo na gledališkem področju. Leta 2007 je režijo v gledališki sekciji prevzel Matjaž Jeršič, ki uspešno nadaljuje očetovo pot.


1/3



Besedilo: Karmen Kreže
Fotografije: Tanja Pilih

Oglejte si tudi