DANES
26°C
9°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Literarni večer z Barbaro Ribič Jelen

V četrtek, 15. februarja 2024, je Občinska knjižnica Polzela gostila domačinko, pesnico in pisateljico Barbaro Ribič Jelen, avtorico romana Rusalkin zaliv. Pogovor z gostjo je vodil Celjan Bojan Ekselenski, predsednik Celjskega literarnega društva, pesnik, pisatelj in prevajalec.

Barbara Ribič Jelen je po poklicu diplomirana ekonomistka in že skoraj dvajset let članica Celjskega literarnega društva. Piše poezijo in prozo, v zadnjem času se bolj posveča pisanju fantazijskih del.  Literarne revije, kot sta Supernova in Vsesledje, redno objavljajo njene kratke zgodbe. Za svoja dela je prejela tudi nekaj nagrad.

Roman Rusalkin zaliv je njen prvenec. Napet in preobratov poln kriminalni roman s pridihom fantazije in ezoterike bralca ne pusti ravnodušnega. Napete zgodbe posameznikov spodbujajo k razmišljanju in sočustvovanju z njimi. V ospredju zgodb je inšpektor Samo Vezjak, zapriseženi logik, ki preiskuje sumljive smrti, povezuje vse zgodbe med seboj ... Roman je bil v prvem letu po izidu uvrščen na seznam primorskih knjižnic v projektu Primorci beremo.

1/6






Dogodek sta z glasbo popestrila Mija Arh in Kris Rožman, učenca Cecilije, Kulturno-glasbenega društva Polzela, pod mentorstvom  Jerneja Pikla. Doživeli smo lep, sproščen večer v družbi prijateljev avtorice in bralcev. Brbončice pa smo pobožali z dobrotami gospe Jelen in v prijetnem vzdušju poklepetali.

Renata Novak

Oglejte si tudi