JUTRI
22°C
15°C
SRE.
23°C
14°C
Oceni objavo

Prvo med družinsko tekmovalno srečanje in druženje Ribiške družine Slovenska Bistrica, Sekcija Poljčane in Lovske družine Poljčane, ki je potekalo to soboto 12. 09. 2015.

Že več let smo ob medsebojnih srečanjih ribiči in lovci izražali želje, da se enkrat dobimo na medsebojnem druženju in z skupnimi močni pripravimo neko tekmovanje v veščinah, katere obvladamo eni in drugi in na koncu seveda piknik iz dobrot, katere pa ne zna bolje pripraviti nihče drug kot člani naših društev.

Zborno mesto je bilo pri ribniku na Pragerskem. Ribiči in lovci smo se zbrali ob 8,00 uri ob ribniku in pričeli z športnim ribolovom. Za lovce so bile to seveda učne ure, kajti tako od blizu redko lahko prisostvuješ pogledu na lovljenje rib, kaj šele, da bi lahko ribe lovil, tako kot smo to počeli lovci.

Čeprav je bil tudi za nekatere lovce lov uspešen, se seveda s profesionalci nismo mogli niti približno kosati. To smo ugotovili takoj po končanem lovu, ko smo plen stehtali pri vsakem posamezno in ribe vrnili v ribnik.

Malce drugače je stvar zgledala na strelišču LD Poljčane, ko smo se pomerili v streljanju na tarčo srnjaka z malo kalibrsko puško. Tu je bila situacija obrnjena, vendar ne tako prepričljivo, kot pri ribolovu, in prehodni pokal so osvojili ribiči v last do prihodnjega medsebojnega srečanja drugo leto.

Vseskozi pa je potekalo prijetno druženje in kramljanje o dogodkih, ki so se zgodili enim ali drugim, ter načrtovanje dogodkov, kateri bi nas lahko še močneje povezali in nam dali pozitivnega zagona v že tako zelo negativno usmerjeni družbi.  Vse to so začinili člani z izvrstnimi jedmi iz divjačine in rib in normalno zalito z domačo kapljico.

1/12

PRIPRAVA NA LOV!

ŠE PRIPRAVE!

NA PREŽI!

PA DAJMO!

ZA ZAČETEK!

KAR NEKAJ!

IMAM JO!

TUDI JAZ!

IN JAZ!

TUDI!

PA ŠE MALO O DOBRIH ČASIH!

PA SE ŠE VIDIMO!

Ob slovesu smo si zaželeli še veliko takšnih druženj, ne samo pri nas, ampak tudi v drugih okoljih!

Oglejte si tudi