JUTRI
22°C
16°C
SRE.
23°C
15°C
Oceni objavo

Robert Šket – Živi svojo strast

Življenje, ki ga živimo danes, večina ljudi ne živi z vsem svojim potencialom, ki ga premorejo. Sam verjamem, da je to mogoče kadarkoli spremeniti, saj sem tudi sam v najstniških letih doživljal precej podobne izkušnje in izzive, ki mi takrat niso prinesle željenih rezultatov. Prav iz tega razloga je v meni vrela neznanska želja po spremembi in edina pot zame je bila osebna transformacija. Skoz leta in leta sem se spreminjal od znotraj navzven in ta sprememba še vedno traja, saj se nikoli ne prenehamo učiti in rasti.

Slovenci smo navajeni, da se veliko pritožujemo in zelo malo naredimo, da bi bilo drugače. Eden izmed razlogov je, da se težko premaknemo iz cone udobja, saj s tem izgubimo varnost, ki nam je pomembnejša od lastne sreče. Ne zavedamo se, da se življenje resnično začne šele takrat, ko to cono zapustimo. Z raziskovanjem sebe ugotovimo, da smo popolnoma vredni, da življenje živimo z vsem svojim bitjem. In šele takrat lahko rečemo, da živimo svojo strast!

Kakšen bi bil vaš odgovor, če vas vprašam:  »Ali živite življenje z vsem svojim potencialom, ki ga premorete?« Odgovor ni v vprašanju, če to zmoremo, ampak v našem prepričanju ali si to dovolimo.

In tako svojih pravih potencialov nikoli ne izrazimo, saj ne verjamemo da to zmoremo. Predvsem zaradi starih, naučenih vzorcev iz otroštva. Vedno zmoremo le do te mere, kolikor si zaupamo in verjamemo vase. In če teh blokad skozi leta ne sprostimo, zaradi omejujočih prepričanj teh sprememb tudi nikoli ne doživimo. Nekateri zadnje porabijo leta, nekateri desetletja, nekateri pa tega stanja ne doživijo nikoli.

Premalokrat namreč prisluhnemo svojemu srcu, svojim občutkom in si preprosto dovoliti, da naredimo nekaj zase. Navajeni smo namreč, da imajo drugi prednost, kot so naši otroci, starši itd. Vendar če želimo biti srečni, svobodni in slediti svoji strasti, je nujno, da končno prisluhnemo sebi in začnemo početi stvari, ki si jih res želimo početi. Strast je nujna, da postane naše življenje bolj zabavno, igrivo, spontano in navdušujoče. Najlepše pa je, ko to delimo še s svojimi bližnjimi.

Ko prisluhnemo srcu in delujemo iz višjega zavedanja, življenje obrnemo na glavo, a le tako dolgo, dokler so prisotni še stari vzorci. Ko dopustimo, da odidejo, življenje ponovno dobi smisel, zdravje in počutje pa se močno izboljšata. Takrat sprostimo, da tok energije steče in nas napolni s pozitivno energijo in navdušenjem. Takrat zaživimo ves svoj potencial in postanemo najboljša verzija sebe. To pa pomeni veliko več, kot si sploh lahko prestavljate. Ne samo, da se bolj cenite in se imate radi, to odražate za vse stari okoli vas in to tudi privlačite.

Če se želite premakniti naprej, morate opustiti strahove, ki vas blokirajo pred uspehom in preprosto iti preko sebe. V veselje mi bo, če se vidimo na predavanju v Poljčanah, ker vam bom pomagal, da skupaj naredimo prvi korak v boljšemu življenju, ki je vedno bilo in bo naše naravno stanje.

Predavanje je BREZPLAČNO in bo potekalo v prostorih Razvojnega centra narave v Poljčanah na naslovu Bistriška cesta 68, Poljčane. Število mest je omejeno – zaradi velikosti prostora, zato vam predlagamo čimprejšnjo prijavo http://dogodki-poljcane.eu/robert-sket/


Oglejte si tudi