Oplotnica

DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

20. Martinov pohod

V soboto, 9. 10. 2019, smo TD Trta organizirali že tradicionalni 20. Martinov pohod. Zbrali smo se ob 9.30 v grajskem kompleksu, kjer je potekal krajši kulturni program. Udeleženci pohoda pa so prejeli tudi spominsko torbico s kozarcem, ki so ga lahko izkoristili na številnih postojankah po poti do cilja. V cerkvici svetega Martina, smo se zbrali tudi z vinogradniki iz Zreč, župniki treh sosednjih občin, pa so darovali sveto mašo in krstili mošt, zapeli pa so ljudski pevci iz Koritnega. Postojanke z okrepčili so čakale pohodnike tudi po poti nazaj, v grajskem kompleksu pa kosilo, 20 m štrudla, blejske kremne rezine in druge dobrote ter zabava z ansamblom Žurerji.

Seveda pa smo zbrali tudi novo vinsko kraljico, ki prihaja iz gorenjskega konca. S sabo je imela veliko podpornikov, saj so se pohoda udeležili tudi člani pobratenega društva iz Koritnega ter drugi obiskovalci iz vse Slovenije.
1/8










Kot je bilo slišati med pohodniki, je bila 20. obletnica pohoda, nekaj posebnega. Spremljala nas je dobra volja in družba, glasba in odlična pijača ter jedača. S pohodom pa smo izredno zadovoljni tudi organizatorji, saj takšnega števila še ne pomnimo, zato se vsem iskreno zahvaljujejo za pomoč in obisk.

Oglejte si tudi