DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Na duhovnem taboru 2014

Zajc klošter in uživanje naravnih ter duhovnih dimenzij. V starem razpadajočem samostanu v Žičah, kjer so menihi stoletja molili, se lahko današnji človek predaja in prejema vse tisto kar ne ponujajo ne v trgovinah, ne na zabavah...

Že 20 let se zbirajo različni ljudje in različnih krajev Slovenije na oddihu. Ob štirih delavnicah spoznavajo svoje sposobnosti, skrite talente, gredo sami vase, odkrivajo svoje notranje lepote - tudi težave. Ob tednu miru in v različnih delavnicah: likovna, psihološka, glasbena in svetopisemska, ter sprehodih v naravi udeleženci doživijo tudi (vsaj) drugo plat svojega živlejnja. Ta druga dimenzija ponavadi zaradi skrbi in obveznosti počasi tone v pozabo in ostajajo res zgolj skrbi, obveznosti, tudi žalost.

To razpadajoče zidovje s svojo preteklostjo in mirno naravo omogoča človeku uravnoteženje svojega življenja. omogoča, da nekateri spoznajo svoje skrite zaklade in moči. Po tednu bivanja se resnično polni moči in volje vračajo v zunanji svet z upanjem in veseljem. 

Oglejte si tudi